Ima mjesta

U Državni odbor sigurnosti imenovani Mehmedagić, Cikotić, Turković...

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH", a donio ju je i potpisao Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2021. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku kojom se u Državni odbor sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine imenuju dr. Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, koji je predsjedavajući, ali i njegov zamjenik Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Za članove su imenovani Mirko Okolić, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine, Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Zoran Galić, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine.

Za članove su imenovani i Čedomir Šušnjar, v.d. generalni direktor Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Darko Ćulum, direktor Agencije za istrage i zaštitu i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, prenosi Avaz.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH", a donio ju je i potpisao Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close