Ide tužba?

Biseri ministrice Turković naljutili AstraZenecu

Ministrica Turković je rekla kako se cjepivo AstraZeneca proizvodi u Indiji i da je riječ o "vrlo jeftinom i vrlo dostupnom cjepivu, koje nema dozvole za korištenje u EU".
Vijesti / Politika | 03. 03. 2021. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

AstraZeneca razmišlja da tuži BiH zbog Bisere Turković, objavio je Dnevi avaz navodeći kako je tužba najavljena jer je ministrica vanjskih poslova BiH rekla kako je riječ o cjepivu za siromašne.

Almir Badnjević, direktor Verlaba, otkrio je Dnevnom avazu kako prema njegovim saznanjima menadžment AstraZeneca razmišlja o tužbi protiv Bosne i Hercegovine zbog izjava ministrice koje su uslijedile nakon što je srbijanski predsjednik u Sarajevu donirao Federaciji BiH spomenuto cjepivo.

''Bit će dobro ako izbjegnemo tužbu protiv države Bosne i Hercegovine. Dobio sam informacije od menadžmenta AstraZeneca da zbog izjava naših dužnosnika da im je cjepivo namijenjeno za siromašne zemlje mogu da povuku i tužbu protiv Bosne i Hercegovine i da će jedna točka na sastanka menadžmenta biti i razgovor o tužbi protiv naše države'', pojašnjava Badnjević.

Rekao je kako Europska agencija za lijekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korištenja ova cjepiva u EU.

''To cjepivo se u Indiji radi po licenci AstraZenice, tako da vjerujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, u Velikoj Britaniji je već odobrena i u Kanadu, itd.'', navodi Badnjević.

Naime, komentirajući činjenicu da Srbija donira cjepivo zemljama u regiji, Turković smatra kako je riječ o potrebi za afirmacijom i dominacijom Srbije u regiji, pa i o tome da se diže popularnost Srbije.

Dodala je kako se cjepivo AstraZeneca proizvodi u Indiji i da je riječ o "vrlo jeftinom i vrlo dostupnom cjepivu, koje nema dozvole za korištenje u EU".

Na to je reagirao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekavši kako je njezina izjava ''glupa i nepotrebna i u tom pogledu ne ide na fon onoga o čemu smo razgovarali da razvijamo bolje odnose''.

''Ona neće biti korisnik tog cjepiva, pošto znamo njene stavove o tome, ali ne treba sprečavati druge ljude, a pogotovo zdravstvene radnike koji znaju opasnosti virusa'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close