Direktor Nikole Tesle

U Bugarskoj uhićen Dragan Vučetić, bivši savjetnik Milorada Dodika

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja.
Vijesti / Politika | 24. 11. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dragan Vučetić

Bivši direktor poduzeća ''Nikola Tesla'' Dragan Vučetić i savjetnik Milorada Dodika uhićen je u Bugarskoj, doznaje portal CAPITAL.

Vučetić je uhićen 16. studenog u Zračnoj luci u Sofiji, a MUP RS je o tome obaviješten od Okružnog suda u Banja Luci, potvrđeno je.

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je još u lipnju 2015. godine izvještaj tadašnjem Specijalnom tužiteljstvu RS protiv Vučetića zbog osnova sumnje da je kao v.d. direktora JP ''Nikola Tesla'' zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom poduzeću uzrokovao milijunsku štetu.

Poduzeće ''Nikola Tesla'' osnovano je 2012. godine sa djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Vučetić, koji je u to vrijeme bio savjetnik Milorada Dodika, tadašnjeg predsjednika RS, je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila koji će od ''Republike Srpske napraviti najpoželjniju destinaciju za investiranje na Balkanu''.

Narodna skupština RS je po hitnom postupku, na prijedlog Vlade, u travnju 2013. godine dala bezuvjetne garancije RS za kreditno zaduženje poduzeća ''Nikola Tesla'', a tadašnji ministar financija Zoran Tegeltija je rekao da će osobno snositi odgovornost ukoliko ovaj projekt ne uspije.

Kopirati
Drag cursor here to close