Rudnik

''Tvrđava HDZ-a'' uz Čovića i Drlju

''Obećavam da ću se časno i jasno kao skupštinski zastupnik za govornicom boriti za sva prava građana. ''
Vijesti / Politika | 05. 10. 2018. u 08:15 Sponzorirani tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temeljni ogranak HDZ-a BiH na Rudniku je jedan od najvećih u Gradu Mostaru po broju stanovnika, a po izlaznosti i glasovanju stranci procentualno najveći. To nije slučajno jer je Rudnik po svemu specifičan, posebice po načinu rada – naime članovi izvršnog odbora temeljnog ogranka, ponajviše njegov predsjednik su u svakodnevnom kontaktu s ljudima. Doslovce 24 sata su im na raspolaganju. U proteklih šest – sedam godina urađeno je mnogo toga. Asfaltirane su ceste, napravljeni nogostupi, nasip u Bakijinoj luci, popločane ulice, urađeni prilazi, napravljen spomenik poginulim pripadnicima 2. Bojne rudničke, te nedavno formiran i malonogometni klub HMNK Rudnik….te još mnogo toga. U svakodnevnom su kontaktu i na raspolaganju braniteljskoj populaciji, mladima, starim i iznemoglim osobama, te su jako osjetljivi na socijalno ugrožene kategorije ljudi, što su u više navrata i dokazali pokazujući svoj humanitarni karakter organizirajući brojne humanitarne akcije. Unatoč tomu i dalje nisu zadovoljni, jer kako kaže predsjednik temeljne organizacije Rudnik , Slaven Cvitanović, mora se još mnogo toga uraditi.  

''Sada zahvaljujući županijskoj Vladi kreće obnova škole, a grad je obećao napraviti športsko igralište iza škole. Pored toga imamo u planu još dosta stvari za napraviti'', kazao je Cvitanović, koji se osvrnuo i na najveći problem koji vlada svugdje u gradu, a velikim djelom i na Rudniku nezaposlenost.

''Trudimo se konstantno pomoći ljudima i biti im na raspolaganju za njihove svakodnevne probleme. Dosta toga smo napravili i moramo poraditi još na pitanju nezaposlenosti. Iz tih razloga očekujemo i neku vrstu pomoći od viših razina vlasti i javnih poduzeća koji bi trebali pokazati malo više sluha prema potrebama običnih ljudi'', rekao je Cvitanović i podsjetio još jednom na izvrsne rezultate koje temeljna organizacija na Rudniku ostvaruju na svakim izborima.

Foto: PR / Izborni plakat Dalibora Drlje

Ista stvar se očekuje i ovoga puta, kada za razliku od zadnjih dvaju izbora Rudnik ima svoga kandidata. Jednoglasnom podrškom Izvršnog odbora TO HDZ-a Rudnik predložen je Dalibor Drlje, koji se nalazi na 29 mjestu liste za županijsku Skupštinu.

''Predložili smo Dalibora Drlju. On je naš kandidat. Prepoznatljiv je među ljudima i čovjek od riječi. Ovim putem pozivam sve građane županije, grada Mostara, a prvenstveno mještane Rudnika da u nedjelju izađu na izbore i podrže hrvatskog člana predsjedništva Dragana Čovića, liste HDZ-a BiH i nositelje za sve razine vlasti, te naravno našeg kandidata Dalibora Drlju koji se nalazi na broju 29 za županijsku Skupštinu'', istaknuo je Cvitanović, koji je ujedno i predsjednik HMNK Rudnik.

Dalibor Drlje, bivši novinar i urednik, a pored toga i istaknuti sportski radnik ima dosta iskustva u politici i jako dobro je upoznat s problematikom u županiji. U prošlom mandatu je bio savjetnik premijera HNŽ-a Denisa Lasića, a trenutno obnaša poziciju savjetnika ministra unutarnjih poslova Slađana Bevande. Pored toga je i predsjednik Odbora za medije Nogometnog saveza BiH te predsjednik Skupštine HMNK Rudnik.

''Sa zadovoljstvom sam prihvatio kandidaturu za županijsku Skupštinu. Iznimna mi je čast što sam jednoglasno predložen od svoje temeljne organizacije, kao što mi je i čast biti na listi HDZ-a i stranaka okupljenih u HNS-u. Obećavam da ću se časno i jasno kao skupštinski zastupnik za govornicom boriti za sva prava građana. Posebnu pažnju ću posvetiti braniteljskoj, studentskoj i socijalno ugroženoj populaciji, temama iz oblasti turizma, sporta, prosvjete, policije, kao i svim ostalim problemima koji muče naše građane, a mogu se riješiti u Županiji'', kazao je Drlje i pozvao ljude da u što većem broju izađu u nedjelju i glasuju za Dragana Čovića i liste HDZ-a BiH.  

Na kraju je poručio.

''Citirat ću svog prijatelja i predsjednika TO Rudnik Slavena Cvitanovića: Rudnik je bio i ostao tvrđava HDZ-a, te ćemo to i dokazati u nedjelju'', zaključio je Drlje.

Kopirati
Drag cursor here to close