Ciljevi

Drlje: Sabor antifašista BiH u Mostaru je providna provokacija i populizam

Drlje je komentirao održavanje tzv. ZAVNOBIH 2 u Mostaru najavljeno za 22. rujna, na kojem bi se na jednom mjestu trebao održati Sabor antifašista BiH.
Vijesti / Politika | 21. 08. 2018. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Cilj održavanja Sabora antifašista BiH u Mostaru je svojevrsna moguća verbalna eskalacija sukoba kako bi se Mostar i Hrvati prikazali kao fašisti'', rekao je Dalibor Drlje savjetnik ministra policije HNŽ-a i kandidat HDZ-a za Skupštinu HNŽ.

Drlje je komentirao održavanje tzv. ZAVNOBIH 2 u Mostaru najavljeno za 22. rujna, na kojem bi se na jednom mjestu trebao održati Sabor antifašista BiH.

Planirano je da se na jednom mjestu okupe svi antifašisti, borci protiv fašizma i usvoji svojevrsna antifašistička deklaracija, kroz koju bi se nastavile tekovine antifašizma i jasno prikazala Bosna i Hercegovina kao takva.

''To će biti klasični predizborni skup SDP-a, na kojem će se vjerojatno pred spomenikom kod Doma zdravlja i na Partizanskom položiti cvijeće'', smatra Drlje.

To potvrđuje činjenica kako SDP i dalje provodi istu politiku u Županiji i Mostaru, navodi Drlje i dodaje da SDP zapravo nema nikakve politike i inicijative, već preko propalog populističkog pokreta pokušava skupiti koji bod.

''Nažalost nemaju nikakvih ideja, nego samo antifašističke metode. Bave se s nečim od prije 70 godina. Ne vjerujem da u Mostaru ima više od pet živih ljudi koji su bili dio Partizanskog pokreta. Sigurno misle da na taj način mogu privući desetak onih koji baštine tekovine davno propale ideologije'', ističe Drlje.

''Nikad nisam simpatizirao fašizam. O njemu imam loše mišljenje, a o ovima što nas žele takvima prikazati još gore. No, neće im proći takva providna provokacija i populizam'', rekao  je Drlje.

Kopirati
Drag cursor here to close