Nastavak prepiske

Turković: Dodik je osoba pod sankcijama, najmanje ima prava da dijeli diplomatske lekcije

''Umjesto da kao član Predsjedništva BiH radi u interesu svih građana, da podržava reforme na europskom putu, Dodik je mandat potrošio na izazivanje sukoba i destabilizacije''
Vijesti / Politika | 10. 08. 2022. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković priopćila je njena nota upućena Veleposlanstvu Izraela i Ministarstvu vanjskih poslova ove zemlje, imala za cilj da popravi štetu i razjasni njihove kontradiktorne pozicije. Uz to je objavila i odgovor članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji ju je jučer optužio kako nastoji "da nas posvađa sa prijateljskim Izraelom", prenosi N1.

''Milorad Dodik, kao osoba pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, političar koji je u rezoluciji Bundestaga te u izvještajima visokog predstavnika identificiran kao direktna prijetnja miru i stabilnosti BiH i regije, ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome'', stoji u statusu ministrice na službenom Facebook nalogu.

Njegov mandat je, navodi Turković, potrošen u izazivanju destabilizacije.

''Umjesto da kao član Predsjedništva BiH radi u interesu svih građana, da podržava reforme na europskom putu, Dodik je mandat potrošio na izazivanje sukoba i destabilizacije, ne samo unutar BiH, nego i sa međunarodnim prijateljima. BiH je predana dobrim odnosima sa svim prijateljskim državama, uključujući i Izrael'', stoji u njenom priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close