Postupak

Traži se smjena Bisere Turković

''Predsjedništvo BiH, po Ustavu BiH, isključivo je nadležno za vođenje vanjske politike i ministrica Turković bez odluke Predsjedništva ne može nikome slati nikakve note.''
Vijesti / Politika | 11. 01. 2022. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je predsjedatelja Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju da pokrene postupak za smjenu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković zbog kršenja Ustava BiH i samovoljnog postupanja.

''Predsjedništvo BiH, po Ustavu BiH, isključivo je nadležno za vođenje vanjske politike i ministrica Turković bez odluke Predsjedništva ne može nikome slati nikakve note. Turković niti je država niti je Predsjedništvo, i ovakvo postupanje je apsolutno neprihvatljivo i suprotno Ustavu BiH'', ističe Nešić, prenosi N1.

Ističe da će ''vrata Republike Srpske i Banjaluke će uvijek biti otvorena za sve prijatelje''.

''Ni Bisera ni bilo tko ne može narušiti bratske odnose Republike Srpske sa Srbijom, Rusijom i Kinom. Jedino što joj uspijeva jeste da bruka BiH i njene institucije, te da se etablira za većeg skandal majstora od Svena Alkalaja svojevremeno''.

Predsjednik Nešić smatra da Republika Srpska ''ne treba ostati slijepa i nijema na kontinuirane postupke Bisere Turković kojima izlazi iz svoje nadležnosti i pokušava da nanese štetu Republici Srpskoj i njoj prijateljskim državama''.

''Zato pozivamo predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da pokrene proceduru za njeno razrješenje jer će u suprotnom poslati poruku da podržava njeno ponašanje'', zaključio je Nešić.

Kopirati
Drag cursor here to close