Mahanje

Transparenti na Tužiteljstvu – Spriječene barikade u Sarajevu!

Pojedini mediji izvještavaju kako je navečer pred zgradu došla policija ali i da je ''oko 20.30 sati ženska osoba uklonila transparente''.
Vijesti / Politika | 04. 09. 2023. u 10:57 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić, traži od nadležnih policijskih agencija i Tužiteljstava BiH da hitno otkriju tko su autori i tko je postavio ''sramne i prijeteće transparente ispred Suda i Tužiteljstva BiH''.

Misteriozna žena

''Riječ je o krivičnom djelu izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona BiH za koje je zaprijećena zatvorska kazna od tri godine zatvora. Zapanjujuće je da pored osiguranja sudske policije netko na ogradu objekta Tužiteljstva i Suda BiH postavi transparente 'Sljedeći put nećete morati lagati da smo vas otjerali iz Sarajeva i okoline''', naveo je Nešić.

Pored toga, postavljen je i natpis "Četnici su najveće kukavice". Pojedini mediji izvještavaju kako je navečer pred zgradu došla policija ali i da je ''oko 20.30 sati ženska osoba uklonila transparente''.

Nešić se pita ''čemu služe nadzorne kamere i osiguranje'' te da su ''tako su isto mogli postaviti eksploziv''.

''Ovo je vrlo ozbiljan test za Tužiteljstvo BiH da pokaže da nema nedodirljivih i da neće tolerirati prijetnje ratom i progonom, niti raspirivanje nacionalne mržnje. Očekujem od policijskih agencija da u najkraćem mogućem roku obavijeste javnost da su identificirali počinitelje krivičnog djela i uputili Tužiteljstvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu'', poručio je Nešić.

  / 'Ovde se pita Dodika' - Transparenti odbačeni nakon podrške | Foto: BN TV

Transparenti u smeću

Podsjećamo, sarajevska policija zabranila je održavanje prosvjeda Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH u petak, 1. rujna, ispred Suda i Tužiteljstva BiH kojima se trebala dati podrška predsjedniku RS Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću zbog neispunjavanja formalnih uvjeta i iz sigurnosnih razloga.

Zbog toga je održano okupljanje na međuentitetskim granicama, a mediji izvještavaju kako je i tamo bilo ''problema'' s transparentima.

Tako su natpisi podrške Dodiku završili odbačeni uz cestu.

  / Kontra-prosvjed u Sarajevu | Foto: Facebook

Zbog prosvjeda na entitetskim granicama održan je ''kontramiting'' u Sarajevu, ali se, prema onome što se moglo vidjeti okupio mali broj ljudi.

Barikade

Organizator tih prosvjeda, Sanin Musa, najavio je i kako je trebao postaviti barikade u ponedjeljak ujutro na ulazu u Sarajevo.

''U policiji Kantona Sarajevo su me zamolili da ne organiziramo barikade u ponedjeljak ujutro, na ulazu u Sarajevo. Na njihovu uljudnu molbu, odustao sam od poziva izrevoltiranim građanima Sarajeva, da ne dozvolimo ulazak Dodikovim ekstremistima koji rade po Sarajevu, od toga žive, a mrze ovu državu, i rade na njenom razbijanju. To je trebao biti odgovor na njihovo blokiranje države u petak. Isto tako i u Tešnju, Gračanici, Jelahu... Sada smo odustali, sljedeći put vam ne garantujem. Jer nema više povlačenja i ustupaka'', objavio je Musa.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close