"Šakama i predmetima"

Dević tvrdi: Napadnuti autobusi prosvjednika

"Dio Federacije BiH ponovo je potvrdio da Srbi ne mogu biti ravnopravan narod u BiH", istaknuo je Dević.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 09. 2023. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teslićani koji su se vraćali iz Doboja s prosvjeda podrške institucijama Republike Srpske napadnuti su u petak u središtu Jelaha u Federaciji BiH, rekao je Srni zamjenik šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Skupštini općine Teslić Predrag Dević.

"Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima", izjavio je Dević, navodeći da se incident dogodio pred semaforom u središtu Jelaha.

Dević je osudio napad na kolonu vozila i autobusa iz Teslića te istaknuo kako je riječ o još jednom lošem primjeru i utjecaju bošnjačkog političkog Sarajeva prema Srbima, u ovom slučaju Teslićanima koji su se mirno vraćali kućama.

"Dio Federacije BiH ponovo je potvrdio da Srbi ne mogu biti ravnopravan narod u BiH", istaknuo je Dević.

Podsjetimo, u petak su održani prosvjedi u Doboju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu te u općini Lopare na magistralnoj cesti između Priboja i Tuzle.

U Nevesinju se okupilo nekoliko stotina građana i blokiralo prometnicu na pola sata kako bi iskazali podršku Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću protiv kojih je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu.

Organizatori su potvrdili da su na skup kod Nevesinja, osim Nevesinjaca, stigli građani iz Trebinja, Gacka, Bileće, Berkovića i Ljubinja. Na međuentitetsku granicu izašla je i specijalna policija Republike Srpske.

Građani su na pola sata obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom prosvjeda u Sarajevu i pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close