Predsjednik Udruge ''Hrvatska zvona''

Tokić: Politički proces dekonstitucije Hrvata rezultira demografskom katastrofom hrvatskoga naroda

''Stajati i promatrati. Komentirati, a ne poduzeti ništa nije rješenje''.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2018. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politički proces dekonstitucije hrvatskoga naroda uz neke naše slabosti rezultira demografskom katastrofom hrvatskoga naroda. Onemogućeni povratak Hrvata na svoja ognjišta sada poprima dodatnu težinu iseljavanjem zbog političkog beznađa i društvenih anomalija i tom procesu se ne nazire kraj'', izjavio je predsjednik Udruge ''Hrvatska zvona'' profesor Marko Tokić.

Profesor Tokić bio je jedan od govornika u ponedjeljak u Širokom Brijegu na tribini o temi ''Jedinstvo ili zajedništvo; demokracija ili jednoumlje'', u organizaciji spomenute udruge.

''Stajati i promatrati. Komentirati, a ne poduzeti ništa nije rješenje. Kao pojedinac čovjek može nešto, no za ozbiljne društvene promjene potreban je aktivizam organizirane skupine ljudi. I mi smo na počecima uspostave naše mreže. Brzina događaja nas prisiljava da u hodu radimo neke stvari koje oni koji prate naše poteze komentiraju ovako ili onako, prevode u pravcu koji im odgovara ili na koji ih razumijevaju.

Video: Marko Tokić na tribini u Širokom Brijegu

No, vrijeme će kao i uvijek biti sudac. Mi smo tek na početku puta. Bit će tu i pogrešaka, ljudi smo. Ali u skladu s našom vjerom, oni koji griješe kaju se i popravljaju, nastoje ne griješiti. Sama ta potreba za vlastitom korekcijom držim da nas čini ljudima koji ako očuvaju tu potrebu samokorekcije i prigovora vlastite savjesti imamo temeljni preduvjet za bavljenje javnim poslovima'', kazao je profesor Tokić, između ostaloga, u opširnom razgovoru za službenu Facebook stranicu Udruge ''Hrvatska zvona'' na čijem je čelu.

Udruga ''Hrvatska zvona'' na tribini u Širokom Brijegu javno je podržala Hrvatsku republikansku stranku Općim izborima u listopadu 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close