Središnja Bosna

HRS se širi: Formiran ogranak u Uskoplju

''Hrvati Središnje Bosne postali su predmetom koalicijske trgovine između vladajućih hrvatskih i bošnjačkih političkih kasta koje ne prežu udarati na osnovnu ljudsku egzistenciju u cilju ostvarivanja osobne dobiti, probitka i interesa''
Vijesti / Politika | 07. 10. 2021. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HRS / Formiran izvršni odbor HRS-a Uskoplje

HRS nastavlja s planiranim širenjem infrastrukture po cijeloj BiH. Na redu je Uskoplje, gdje je formiran izvršni odbor HRS-a Uskoplje na čelu sa Mariom Šipićem koji je izabran za predsjednika.

''Ono što se krvlju branilo u ratu, danas se besplatno predaje u miru. Hrvati Središnje Bosne postali su predmetom koalicijske trgovine između vladajućih hrvatskih i bošnjačkih političkih kasta koje ne prežu udarati na osnovnu ljudsku egzistenciju u cilju ostvarivanja osobne dobiti, probitka i interesa'', priopćio je izvršni odbor HRS-a Uskoplje.

Navode i kako je narod zgubio povjerenje u predstavnike u vlasti, te da se radije odlučuje za odlazak nego za borbu, a da se vlast ponaša tako da joj to nipošto nije problem.

''Što više ljudi odlazi, to više njima ostaje praznog prostora za korupciju, zlouporabu položaja i parazitarenje nad novcem poreznih obveznika. Vrijeme je da se tome stane u kraj i HRS će tome stati u kraj!''

Prvom sastanku izvršnog odbora HRS-a Uskoplje, prisustvovao je i predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

Osnivanje HRS-a Uskoplje samo je prvi u nizu ogranaka koje HRS ima u programu širenja na Središnju Bosnu.

''Cilj je okupiti iskrene i domoljubno osviještene ljude koji vrlo dobro znaju u kakvom je položaju hrvatski narod u BiH, ali još bolje znaju u kakvom je položaju hrvatski čovjek u BiH. Ljude koji neće trgovati interesima i neravnopravnošću svoga naroda za osobnu korist. Ljude koji su realizirani u svome životu, kojima politika nije egzistencijalni cilj, nego sredstvo za promijeniti društvo na bolje, sredstvo osiguranja budućnosti svoje djece u svome kraju, a ne u inozemstvu. Ljude poput Marija Šipića, izabranog predsjednika i.o. HRS-a Uskoplje'', navedeno je iz ove stranke na kraju priopćenja za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close