Bašić

Tko u Livnu misli o migrantima?  

Vlada ovog kantona ''nema ni infrastrukturnih ni zdravstvenih mogućnosti da se uhvati u koštac s problemima migranata"
Vijesti / Politika | 28. 11. 2021. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije nije razmatrala pitanja koja se odnose na zbrinjavanje migranata na području ovog kantona, izjavio je Srni ministar pravosuđa i uprave Milan Bašić.

Bašić je precizirao da Vlada od formiranja 21. prosinca prošle godine do danas ni na jednoj sjednici nije razmatrala pitanja koja se odnose na zbrinjavanje migranata niti je bila predložena točka dnevnog reda koja se odnosi na tu problematiku.

"Ukoliko i postoje nekakve namjere i planovi u vezi s aktivnostima na zbrinjavanju migranata na području Kantona 10, onda se oni prave bez znanja i bilo kakve suglasnosti Vlade", rekao je Bašić.

Bašić je naveo da su s njim suglasni i "ministar rada, zdravstva, socijalne zaštite i raseljenih Momčilo Bajić i ministrica gospodarstva Dijana Puzigaća i tvrde da Vlada ovog kantona nema ni infrastrukturnih ni zdravstvenih mogućnosti da se uhvati u koštac s problemima migranata".

Prema njegovim riječima, priča o migrantskim kampovima, pogotovo na području povratničkih općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo je nepotrebno unošenje nemira među građane tih općina, koje spadaju među najslabije razvijene u cijeloj BiH.

"Ako ikada i bude nekih ozbiljnih planova za smještaj migranata na ovim prostorima, to se neće moći učiniti bez suglasnosti Skupštine i Vlade Kantona, a to do sada nije razmatrano od ovih institucija", naveo je Bašić.

Kopirati
Drag cursor here to close