Začarani krug

30 migranata s ulice prebačeno u prihvatni centar

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2021. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima u srijedu ujutru poduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području Velike Kladuše, Cazina i grada Bihaća u cilju izmještanja migranata iz napuštenih objekata u privremeni prihvatni centar Lipa. 

Inspektori Službe za poslove sa strancima izvršili su kontrolu kretanja i boravka migranata na lokacijama Bosanska Bojna, Hadžin Potok, Crnaja, Turija, Hipodrom, Elezovići, Kamenica i Stens.

Na svim navedenim lokacijama, inspektori za strance, zatekli su ukupno 30 osoba, podrijetlom iz Afganistana i Pakistana, od kojih su četiri člana obitelji, 21 samac i pet maloljetnika bez pratnje.

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć i provedena procedura u skladu s epidemiološkim mjerama, izvršena identifikacija i registracija istih te osigurani: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

S obzirom na to da je tijekom provođenja ovih aktivnosti pronađeno pet maloljetnika bez pratnje, obaviješten je nadležni Centar za socijalni rad Velika Kladuša radi pokretanja procedura određivanja starateljstva.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz improviziranih smještajnih kapaciteta u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima.

Foto: PR / 30 migranata s ulice prebačeno u prihvatni centar
Kopirati
Drag cursor here to close