Halo?

Tko prisluškuje Nermina Nikšića?

Tužitelji, koji rade na ovom predmetu, tražili su prije nekoliko dana od FUP-a da im se dostavi sva dokumentacija koja se odnosi na navedene tvrdnje lidera SDP-a.
Vijesti / Politika | 03. 09. 2018. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu Kantona Sarajevo formiran je predmet na osnovu zastupničkog pitanja Nermina Nikšića, čelnika SDP-a i zastupnika u Parlamentu Federacije, vrši li Federalna uprava policije nezakonita prisluškivanja njihovih članova, potvrđeno je Dnevnom avazu.

Kako je rekla glasnogovornica županijskog tužiteljstva Azra Bavčić, predmet je formiran prije skoro dva mjeseca.

Tužitelji, koji rade na ovom predmetu, tražili su prije nekoliko dana od FUP-a da im se dostavi sva dokumentacija koja se odnosi na navedene tvrdnje lidera SDP-a.

Avaz tvrdi kako se i saslušavaju ''određeni policijski službenici FUP-a'' te da tužitelje zanima ''kako se Nikšićev broj telefona, navodno, našao medu osobama koje se prisluškuju, a da za to uopće nije postojao ni sudski ni nalog''.

Naime, Nikšić je 19. lipnja ove godine na sjednici Parlamenta Federacije uputio zastupničko pitanje koje se odnosi na neregularnosti u Federalnoj upravi policije.

''Već, duže vrijeme od različitih osoba dobivam informacije o nezakonitom postupanju dijela policijskih službenika Uprave policije FBiH te tužitelja Tužiteljstva BiH. Informacije koje su mi dostavljene, potječu od velikog broja policijskih službenika te pojedinaca koji su u prošlosti obavljali različite odgovorne funkcije ili ih i trenutno obavljaju. Svima sam savjetovao da o tim informacijama upoznaju nadležne institucije i tijela. No, prema saznanjima onih koji su se odlučili na takav korak, reakcije su do sada izostale ili su uslijedile, ali protiv njih kao ljudi koji su se usudili ukazati i usprotiviti nezakonitim radnjama'', naveo je Predsjednik SDP-a tražio je u ovom aktu hitnu reakciju, provjeru navoda te, nakon toga, i poduzimanje mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close