Obilježili Dan Bošnjaka

Temeljne bošnjačke organizacije potpisale protokol o suradnji

Ove godine su organizirali (prvi put nakon više od dvadeset godina) obilježavanje Dana Bošnjaka, a definirali su i aktivnosti za narednu godinu.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2017. u 21:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Četiri temeljne bošnjačke organizacije potpisale protokol o suradnji

Predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Bošnjačke kulturne zajednice "Preporod", Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" i Bošnjačkog instituta Fondacija Adila Zulfikarpašića potpisali su večeras protokol o međusobnom razumijevanju i suradnji.

Radi se o potvrdi aktivnosti te četiri temeljne bošnjačke organizacije koje, kako je rečeno, datiraju još od popisa stanovništva 2013. godine.

Ove godine su organizirali (prvi put nakon više od dvadeset godina) obilježavanje Dana Bošnjaka, a definirali su i aktivnosti za narednu godinu.

Među zajedničkim aktivnostima je i obilježavanje Dan državnosti BiH, ove godine na Bobovcu. Nadaju se da će obilježavanje 25. studenog na tom povijesnom mjestu svake godine biti sve kvalitetnije, a šira javnost biti detaljnije informirana o značaju Dana državnosti BiH.   

Potpisnici protokola su četiri temeljne bošnjačke organizacije iza kojih je dugogodišnja tradicija i značajni rezultati u radu ali su, kako je istaknuto, ostavili prostor i mogućnost da im se pridruže i ostale organizacije koje cijene, vole i poštuju državu BiH.

Protokol o međusobnom razumijevanju i saradnji potpisali su predsjednici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Nedžad Mulabegović, Bošnjačke kulturne zajednice "Preporod" Senadin Lavić, Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" Hajrudin Šahić te Faris Gavrankapetanović, predsjednik Upravnog odbora Bošnjačkog instituta Fondacija Adila Zulfikarpašića.

Kopirati
Drag cursor here to close