Priprema

Tegeltija 'savjetovao' Escobara uoči dolaska u BiH

Tegeltija je ovom prilikom naglasio podršku uvezivanju regionalnog tržišta Zapadnog Balkana s ciljem unapređenja ekonomskih i privrednih potencijala i jačanja dobrosusjednih odnosa.
Vijesti / Politika | 25. 10. 2021. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je telefonom sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država u Uredu za europska i euroazijska pitanja u State Departmetnu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Escobarom uoči njegovog dolaska u BiH.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je Escobara s političkom i ekonomskom situacijom u BiH i regiji, izrazivši žaljenje što Europska unija ne pokazuje zanimanje za prijem zemalja Zapadanog Balkana.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio podršku uvezivanju regionalnog tržišta Zapadnog Balkana s ciljem unapređenja ekonomskih i privrednih potencijala i jačanja dobrosusjednih odnosa.

Govoreći o unutarnjim odnosima u BiH, predsjedavajući Tegeltija je istaknuo da je poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma jedino rješenje za nesmetano funkcioniranje u BiH, priopćeno je nakon sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close