Upravni odbor UNO-a

Tegeltija predsjedavajući, Jelka Milićević zamjenica

UO UNO usvojio je i Pravilnik o određivanju minimalne rezerve za izmirivanje obveza UNO u vezi sa indirektnim porezima, ostalim prihodima i taksama.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2023. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) u četvrtak je održao konstitutivnu sjednicu na kojoj je izabran predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg ovog tijela.

Članovi UO UNO, kojeg čine tri ministra financija i tri člana iz reda eksperata, za predsjedavajućeg su jednoglasno izabrali ministra financija i trezora BiH, dok je za zamjenicu imenovana federalna ministrica financija Jelka Miličević.

S obzirom na to da su ispunjeni svi zakonski i poslovnički uvjeti, predsjedavajući UO UNO Zoran Tegeltija otvorio je prvu redovnu sjednicu na kojoj je usvojena odluka o drugom privremenom poravnanju na osnovu kojeg Republika Srpska treba isplatiti Federaciji BiH 28.826.865 KM.

UO dao je pozitivno mišljenje na odluke koje se tiču carinskih olakšica pri uvozu električnih i hibridnih automobila, ali i mineralnih đubriva. 

Članovi UO primili su k znanju Izvještaj o realizaciji Odluke o količinama dizel goriva na koje se ne plaća cestarina za 2022. godinu.

UO UNO usvojio je i Pravilnik o određivanju minimalne rezerve za izmirivanje obveza UNO u vezi sa indirektnim porezima, ostalim prihodima i taksama.

Prilikom obrazloženja Izvještaj o obavljenoj financijskoj reviziji UNO za 2021. godinu istaknuto da je Uprava imala pozitivno mišljenje, a većina primjedbi revizora u međuvremenu su usklađene sa važećim aktima.

Dodik: Pozicija direktora UNO BiH treba da pripadne Srpskoj

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banja Luci da je s partnerima iz Federacije BiH usuglašena kadrovska politika u vezi s institucijama na razini BiH, te da bi pozicija direktora Uprave za neizravno oporezivanje BiH trebala da pripadne Republici Srpskoj.

Dodik je napomenuo da Srbin nikada nije bio direktor ove Uprave, dok jesu iz ostala dva konstitutivna naroda.

"To bi trebalo, po svemu onome što jeste karakter BiH, da pripadne Republici Srpskoj i imamo taj dogovor", rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da su prihvatili da povuku inicijativu za imenovanje Denisa Šulića za ministra za ljudska prava i izbjeglice i prihvate imenovanje koje partnerima iz bošnjačkog naroda daje određenu relaksiranu poziciju.

"To je sve bilo dio paketa. Ako je to promijenjeno, onda smo počeli da se varamo", zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close