Reakcije

Tegeltija: Ne trebaju nam dodatne snage EUFOR-a; nitko ne razmišlja o ratu

On je rekao da mu je poznato da je bilo pojedinačnih stavova i zahtjeva za raspoređivanje dodatnih snaga Eufora koje su uglavnom došle od pojedinaca iz političkog Sarajeva.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2022. u 19:11

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija smatra da nije bilo potrebe za dodatno raspoređivanje pripadnika EUFOR u BiH, jer u BiH nitko od građana ne razmišlja o bilo kakvim oružanim sukobima ili nesporazumima.

''Iz izjave ministra obrane Sifeta Podžića sam razumio da je netko tražio u BiH dolazak dodatnih vojnika EUFOR-a u BiH. Ne znam da li je to netko službeno uradio i tko je to imao ovlaštenje, jer za sva pitanja obrane zaduženo je Predsjedništvo BiH, koje nije tražilo dodatno razmještanje pripadnika Eufora u BiH'', izajavio je Tegeltija Srni.

On je rekao da mu je poznato da je bilo pojedinačnih stavova i zahtjeva za raspoređivanje dodatnih snaga Eufora koje su uglavnom došle od pojedinaca iz političkog Sarajeva.

Tegeltija je dodao da je u pismu koje je dobio od zapovjednika Eufora navedeno da su organi EU donijeli odluku o dodatnom raspoređivanju pripadnika Eufora u BiH, a kao razlog za to su naveli političku i sigurnosnu situaciju ne u BiH, već u okruženju.

Tegeltija je podsjetio da je Eufor ovdje dugo prisutan i da je u okviru Eufora predviđeno 3.500 vojnika za BiH.

''Trenutno u BiH ima oko 600 vojnika koji su raspoređeni, sa dodatnih 500 pripadnika Eufora, koji bi trebali doći u sljedeća dva tjedna, to će biti 1.100 vojnika. Ono što je ohrabrujuće iz pisma koje je dostavio zapovjednik Eufora jeste procjena Eufora da trenutno u BiH ne postoje bilo kakve sigurnosne ili političke prijetnje, što bi izazvalo nesigurnost među građanima'', istaknuo je Tegeltija.

Kopirati
Drag cursor here to close