Sa zapovjednikom EUFOR-a

Tegeltija: EUFOR-ovi vojnici na dječjim igralištima izazivaju zabrinutost građana

Zapovjednik EUFOR-a je tom prilikom informirao predsjedavajućeg Tegeltiju o aktivnostima koje EUFOR provodi u BiH.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2022. u 19:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je u utorak su posjetu zapovjednika EUFOR-a general-majora Antona Wesselya s kojim je razgovarao o aktualnim temama u BiH i regiji u kontekstu sigurnosnih izazova.

Zapovjednik EUFOR-a je tom prilikom informirao predsjedavajućeg Tegeltiju o aktivnostima koje EUFOR provodi u BiH.

Tegeltija je tijekom razgovora prenio komandantu Wesselyu poruke građana koji su izrazili zabrinutost zbog povećanog prisustva uniformiranih pripadnika EUFOR-a na lokacijama na kojima boravi najmlađa populacija stanovništva, kao što su dječja igrališta, upozorivši da takav izbor lokacija izaziva uznemirenost građana svih lokalnih zajednica.

Zapovjednik Wessely upoznao je predsjedavajućeg Tegeltiju da EUFOR, kroz pojačanu vidljivost svojih pripadnika na ulicama lokalnih zajednica, želi pružiti građanima BiH dodatnu garanciju i sigurnost, naglasivši kako će ubuduće pažljivije birati lokacije koje će pripadnici EUFOR-a obilaziti, te o njima prije samog obilaska obavještavati i lokalne vlasti.

Sugovornici su zajednički ocijenili da je sigurnosna situacija u BiH stabilna, te ukazali na potrebu veće saradnje i razmijene informacija svih relevantnih sigurnosnih institucija na očuvanju mira i stabilnosti u državi i regiji, priopćeno je iz VM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close