Načelnik općine Sokolac Milovan Bjelica

Načelnik otjerao EUFOR s dječjeg igrališta i parkinga osnovne škole

Načelnik općine Sokolac Milovan Bjelica
Vijesti / Flash | 17. 03. 2022. u 14:13 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već drugi dan vojnici EUFOR-a na području općine Sokolac u Republici Srpskoj sprovode određene aktivnosti.

Iako je njihova misija da građanima pruže sigurnost i pošalju jasnu poruku da do sukoba u BiH neće i ne smije doći, načelnik ove općine Milovan Bjelica kazao je da prisustvo EUFOR-a kod stanovnika Sokoca i Romanije izaziva sve suprotno, odnosno da "unosi nemir, potiče gnjev i budi loše uspomene".

''Za sprovođenje misije, EUFOR nema razloga da plaši našu djecu, ni da paradira našim ulicama. O sigurnosti naših ulica brine Policija Republike Srpske'', kazao je Bjelica.

Bjelica je priopćio da EUFOR-ove određene aktivnosti izazivaju zabrinutost i nemir kod građana.

On je naveo da je jutrošnje prisustvo pripadnika EUFOR-a, i to pod punom ratnom spremom i u borbenim vozilima, na parkingu Osnovne škole i Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški", te kod dječjeg igrališta kod gradske fontane zabrinulo stanovnike u ovoj lokalnoj zajednici.

''Premda se kaže da su tu da "osjetimo sigurnost", prije da su uspjeli da nas podsjete na rat, na sve strahote koje pokušavamo da zaboravimo'', kazao je Bjelica.

On je rekao da pripadnici EUFOR-a, koji su u BiH sa zadatkom nadgledanja sprovođenja Dejtonskog mirovnog sporazuma, te zadatke treba da obavljaju profesionalno. Bjelica ističe da nema potrebe da vojnici EUFOR-a budu u blizini škola, sportske dvorane i dječjih igrališta jer odatle ne prijeti nikakva opasnost ni miru, ni sigurnosti, niti BiH.

On je podsjetio da je baš ovih dana 1999. godine počelo NATO bombardiranje Srbije.

''NATO je bombardirao i Republiku Srpsku 1995. godine. Opsjedao je naše stadione, spuštao se helikopterima tijekom utakmica, nadlijetao i plašio zvukom, bacao letke i što sve ne. Nema potrebe da nas podsjećate na rat i strahote, i onako to teško zaboravljamo'', poručio je Bjelica.

Kopirati
Drag cursor here to close