RS

Svi tvrde da vode: PDP tvrdi da je Dodik poražen

Kako je rekao u Banja Luci na osnovu do sada prebrojanih 31.242 glasova Jelena Trivić vodi.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim podacima koje je objavio PDP, "Jelena Trivić uvjerljivo vodi u Bijeljini, Banja Luci, Hercegovini i Posavini.

Nenad Vuković, šef kampanje Trivićeve demantirao je podatke iz SNSD o prednosti Milorada Dodika, tvrdnjom da su plasirani svjesno kako bi se unijela tenzija.

“Prvi rezultati zadaju pravac koji je nepromjenjiv”, kaže Igor Crnadak, šef Izbornog štaba PDP.

Tvrdi da ne postoji način da se ovaj trend okrene. Iznio je podatke s manjih biračkih mjesta koji idu u korist Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da Trivić vodi u odnosu na njenog protiv kandidata Milorada Dodika.

"Na uzorku od prebrojanih 29,5 posto odnosno prebrojanih 184.730 glasova Jelena Trivić ima 98.624 (53,1 posto), a Milorad posto, 84.212 (45,3 posto). To je dosta velila razlika", rekao je Borenović.

Kako je rekao u Banja Luci na osnovu do sada prebrojanih 31.242 glasova Jelena Trivić vodi.

"Jelena Trivić ima 18.640 glasova ili 57,‎5 posto, a Milorad Dodik 13.003 glasova ili 40,2 posto ", rekao je Borenović koji se zahvalio Banja Luci na povjerenju.

"To je nedostižna razlika i trendovi koji se ne mogu stići. Ne postoji spejs šatl koji može stići ovu razliku", rekao je Borenović.

Iz SNSD-a demantirali su navode da Trivić vodi, ali u posljednjem obraćanju Radovan Kovačević, rekao je kako ''je riječ o maloj razlici.

Kovačević je rekao da je obrađeno oko 27 posto biračkih mjesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik ima oko 56 posto osvojenih glasova, a kandidat SDS-PDP Јelena Trivić oko 44 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close