Teško stanje

Sve više djece u mostarskim javnim kuhinjama

Vijesti / Politika | 22. 01. 2015. u 13:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među onima koji u Mostaru traže besplatan obrok sve je više djece, upozoravaju volonteri koji skupljaju donacije za Javnu kuhinju.

''Sami podatak da kuhinja pravi oko 180.000 besplatnih obroka godišnje, pokazuje kakvo je stanje u Mostaru. Među korisnicima ima svih uzrasta od djece pa do starih i iznemoglih'', upozorili su volonteri ističuči kako se broj korisnika kuhinje svakodnevno povećava.

Taj broj je sada dosegao brojku od gotovo 500 korisnika koji svaki dan dolaze po obrok.

Zabrinjavajuće stanje u kojem se nalazi veliki broj Mostaraca koji doslovno nemaju ništa jesti, čini se, najviše brine donatore koji putem organizirane grupe na internetu svakodnevno pokušavaju skupiti donacije iz inozemstva i iz BiH.

''Molio bi sve koji žele donirati koju marku za naše gladne građane da se priključe ovoj trajnoj akciji koliko mogu. Oni koji žive i rade u Mostaru mogu to uraditi izravno na taj način što će hranu odnijeti u Narodnu kuhinju Mostar u Zaliku, kod nove Osnovne škole Zalik'', stoji u apelu na stranici.

Velik broj građana Mostara se suočava s egzistencijalnim problemima i nisu u mogućnosti pomoći, ali je i veliki broj onih koji mogu dati, ali to ne žele. Potrebno je podignuti svijest građana i probuditi veću solidarnost kako gladni Mostarci ne bi ostali bez jedinog obroka kojeg sada dobivaju.

Na kraju krajeva grad je u takvom stanju da više nisu ugroženi samo umirovljenici, na čije jade smo ''navikli'', a najmlađi u redovima za obrok pokazatelj su kako situacija ide nagore.

Kopirati
Drag cursor here to close