Dodik

Sve stvari će se ovdje završiti na referendumu

U obraćanju parlamentu Dodik je naveo da se referendum privremeno povlači do postizanja općeg konsenzusa.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2017. u 12:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ustvrdio je danas da je referendum "sveto pravo RS i da će se ona nastaviti boriti za to pravo po svim važnim pitanjima za njezine građane".

Referendum do prije nekoliko godina nije bilo reguliran zakonom, a on je, kako je naveo, osigurao da RS prvi put dobije zakon o referendumu, koji sada treba dopuniti određenim efikasnijim odredbama.

''Narod ne smije odustati, bez obzira koliko ga neki onemogućavali da se izjasni na referendumu, a sve stvari će se ovdje jednog dana završiti na referendumu'', ustvrdio je Dodik i naveo da je pravo naroda da odlučuje o sebi, a odlučivanje o Sudu i Tužiteljstvu to jeste.

U obraćanju parlamentu Dodik je naveo da se referendum privremeno povlači do postizanja općeg konsenzusa.

''Odluka će se povući na određeno vrijeme, dok se svi ne okupimo oko ove teme'', ustvrdio je.

Spreman je, kaže, da podrži svaki referendum, koji opozicija u RS-u predloži, pa i onaj o njemu samom.

Entitetski predsjednik je ponovo RS nazvao državom te dodao kako treba koristiti sva demokratska suvremena prava odlučivanja.

Istaknuo je da bh. pravosuđe predstavlja "mjesto kreiranja novog političkog sustava u BiH te da će ukoliko se to ne promijeni biti urušena snaga institucija RS".

Smatra da nije pogriješio predlažući 2015. usvajanje odluke o ovom referendumu, koji se sada stavlja van snage, jer trenutno ne postoji unutarnje jedinstvo da se on provede.

Tijekom obraćanja, Dodiku su na trenutku kritički dobacivali zastupnici opozicije, na što je i on uzvratio.

Iz opozicije su mu odgovorili da već postoji usvojena odluka o referendumu i da nema potrebe da vlast predlaže usvajanje nove identične, već treba provesti postojeću.

Zastupnik SDS-a Miladin Stanić je rekao da je Dodik "pokleknuo i da je politička kukavica", a Dodik mu je odgovorio da opozicija želi da se izađe na referendum i da on ne uspije, jer nema jedinstva o tom pitanju.

Dodik je u svom obraćanju parlamentu prozvao pojedine zastupnike iz opozicije za političku korupciju, nakon čega su uslijedile brojne reakcije i međusobna prozivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close