Stolac-Mostar

Svađa u hercegovačkom SDP-u: Tko je kome krao i namještao glasove?

''Tvrdim da mi je u Mostaru ukradeno tisuću preferencija'', ističe prvi čovjek stolačkog SDP-a Demir Mahmutćehajić.
Vijesti / Politika | 12. 10. 2018. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demir Mahmutćehajić, prvi čovjek SDP-a Stolac, ušao je u otvorenu raspravu sa županijskim predsjednikom stranke o izbornim malverzacijama i namještanju preferencija.

U trodnevnoj prepisci na društvenim mrežama posebno se obraća Zoranu Mikuliću, županijskom predsjedniku SDP-a HNŽ, koji je također potvrdio pa izbrisao poruke na FB o izbornim krađama.

Mahmutćehajić je prije tri dana na svom Facebook profilu napisao da prati posljednja dva dana kako "gubitnici" izbora sada dižu frku zbog izbornih krađa te da ovdje misli i na sami vrh svoje partije, jer ništa nisu na vrijeme uradili da spriječe izborne krađe, piše Klix.ba.

"Mi smo, iz SDP Stolac, mnogo više od naših mogućnosti, dokazali nezakonitosti i nepravilnosti, stogodišnjake na spiskovima, mrtve, kupovinu biračkih odbora... i nisu nas htjeli ni saslušati. Poruka iz Stoca je: 'Vrijeme je da se konačno probudite iz dugogodišnjeg bunila i počnete slušati bazu, članove i ljude koji su na terenu'. Nije dovoljno tražiti ponovno brojanje glasova za Predsjedništvo. Evo, tvrdim da mi je u Mostaru ukradeno tisuću preferencija. Hoćete li nam pomoći da to dokažemo? Ili ćete nastaviti voditi brigu samo o sebi i svojima? Pozdrav iz Stoca, možda pokorenog grada, ali nepokorenih građana", napisao je predsjednik stolačkog SDP-a.

Dan kasnije Mahmutćehajić na istom mjestu nastavlja prepisku s rukovodstvom SDP-a te uključuje Zorana Mikulića, predsjednika svoje županijske organizacije.

"Jučer sam objavio post o tome kako je vrh moje partije namjerno ignorirao sve naše dokaze iz Stoca o pripremi izborne krađe. Nisam ih optužio za izbornu krađu. To je u prvom komentaru uradio Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP BiH HNŽ. Iako je nakon povratka iz Sarajeva i obavljenog razgovora s rukovodstvom, izbrisao komentar želim da ga podsjetim zašto on ne može obnašati nikakvu funkciju. Jednostavno, ako ne možeš stati iza svoga statusa, kako bi mogao obavljati nešto odgovorno. Druže Mika, objasni nam javno tko krade, šta krade, kome krade i na koji način! Pripremam dokaze i materijale za SIPA-u, pa ako ne zbog nas, ljudi kojima si 'predsjednik', objasni radi sebe da ne bi odgovarao SIPA-i! Smrt fašizmu, kriminalu i lopovluku", napisao je.

Prisjetio se jutros Mahmutćehajić na svom Facebook profilu kako mu je Vlastimir Mijović Vlasta, dok su se vozili od Sarajeva do Vlašića, pričao kako su on i još neki moćni ljudi, pred izbore 1990. godine, predlagali rahmetli Nijazu Durakoviću, najmoćnijem čovjeku SRBiH, da iskoristi svoju moć i "utječe" na rezultate izbora.

"Priča Vlasta kako je to rahmetli Nijo kategorično i s gnušanjem odbio. Veliki Nijo, rahmet mu duši. Zorane Mikuliću, zašto si ponovo obrisao svoj komentar s moje objave? Tim si obrisao i sve odgovore koje si dobio na prljave optužbe i laži. Tko ti je naredio da obrišeš komentar? Je li isti oni s kojima si prekjučer u Sarajevu dogovorio da ti porastu preferencije u Konjicu pa si sada tako raspoložen, jer izgleda da ćeš 'Ti' ipak proći. Koliko ćeš nas puta sve još prodati? Hoćeš li odgovoriti tko krade, kako krade, kome kradu, zašto kradu? Zorane Mikuliću, neću odustati i sve ću iznijeti javno, jer za mene su pravda i istina najvažniji. Za ove što govore da se radi o začešljavanju, znam da ne mislite na mene, jer nemam kose. Isto tako vrlo dobro znate da ću u zatvor 18 mjeseci zbog sprečavanja izborne krađe. Sad bih trebao šutjeti zato što kradu "naši". Ne tvrdim to ja, nego piši-briši Zoran Mikulić", navodi Mahmutćehajić uz prikaz obrisanih postova svog stranačkog županijskog predsjednika.

Demir Mahmutćehajić je najavio dodatno pisati o sličnim pojavama unutar SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close