Nije važno 'ko glasa, važno je 'ko broji glasove

SDP uvjeren u izbornu krađu: Izborni proces duboko kompromitiran

SDP BiH tvrdi kako je na samo jednom biračkom mjestu 133A132 u sarajevskoj općini Novi Grad, kandidatu SDA Šefiku Džaferoviću upisano 59 glasova više nego što je stvarno dobio
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sada je i više nego evidentno da je izborni proces u Bosni i Hercegovini duboko kompromitiran i ozbiljno doveden u pitanje, posebno kada je u pitanju izborna utrka za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda'', navode iz SDP-a BiH u priopćenju za javnost.

Dodaju kako je prema posljednjim informacijama, na samo jednom biračkom mjestu 133A132 u sarajevskoj općini Novi Grad, kandidatu SDA Šefiku Džaferoviću je upisano 59 glasova više nego što je stvarno dobio.

Ako se ima u vidu da u FBiH ima 3276 biračkih mjesta, onda se mogu razumjeti ogromne razmjere potencijalne krađe i postizbornih makinacija. Dokaz izborne prevare na samo jednom mjestu govori o opravdanosti zahtjeva SDP BiH da se izvrši ponovno brojanje glasova, prije svega za Predsjedništvo BiH jer je sada i više nego jasno i dokazano da je kandidat SDP-a Denis Bećirović brutalno pokraden i da je kandidat SDA Šefik Džaferović zapravo izgubio na ovim izborima, stoji u priopćenju SDP-a BiH.

Zbog svega onoga što se jučer događalo u Sarajevu u općinskim izbornim komisijama, a posebno u općinama Novi Grad i Centar, iz SDP-a BiH traže hitnu smjenu i pokretanje krivične odgovornosti protiv predsjednika OIK-a ove dvije općine.

Elvir Resić predsjednik OIK-a u Novom Gradu jučer nije blagovremeno obavijestio političke subjekte da će se po nalogu CIK-a vršiti ponovno brojanje na više desetina biračkih mjesta.

Nakon što smo neslužbeno dobili informaciju o ponovnom prebrojavanju, poslali smo promatrače kojima Resić nekoliko sati nije dozvoljavao da uđu u prostorije općine. Ukoliko imamo u vidu da je Resić dugogodišnji SDA poslušnik, bivši savjetnik načelnika Semira Efendića i bivši direktor TVSA koji je u potpunosti srozao javni medij i pretvorio ga u stranački servis, jasno je da osoba poput njega nikako ne može voditi izborni proces ni u mjesnoj zajednici, a pogotovo ne u općini s najvećim brojem stanovnika i birača u Bosni i Hercegovini, stoji na kraju priopćenja SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close