Glavni tajnik NATO-a

Stoltenberg: Pružit ćemo podršku Bosni i Hercegovini zbog pritiska Rusije

''Očekujem i da ćemo pojačati podršku svim partnerima koji su izloženi ruskom pritisku, uključujući Gruziju i BiH. Radeći zajedno s EU-om moramo im pomoći obraniti njihov suverenitet", kazao je Stoltenberg,
Vijesti / Politika | 23. 03. 2022. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik  NATO-a Jens Stoltenberg, obraćajući se javnosti uoči sutrašnjeg NATO summita u Bruxelessu, istaknuo je kako Alijansa mora pojačati podršku svim partnerima koji su izloženi ruskom pritisku, uključujući Gruziju i Bosnu i Hercegovinu.

"Invazija predsjednika Putina je brutalna, a ljudska patnja je zastrašujuća i bolna za gledati. Odlučni smo u tome da učinimo sve što možemo da bismo pružili potporu Ukrajini, ali imamo odgovornost osigurati da rat ne eskalira izvan granica Ukrajine i da ne dođe do sukoba između NATO-a i Rusije, to bi dovelo do još više smrti i razaranja.

Očekujem i da ćemo pojačati podršku svim partnerima koji su izloženi ruskom pritisku, uključujući Gruziju i BiH. Radeći zajedno s EU-om moramo im pomoći obraniti njihov suverenitet", kazao je Stoltenberg, piše N1.

Ponovio je da NATO osigurava Ukrajini podršku bez presedana.

Kazao je da članstvo Ukrajine u NATO-u nije na dnevnom redu summita, ali je pomoć Ukrajini na vrhu dnevnog reda.

Kopirati
Drag cursor here to close