Likovi iz stripova

Što vam treba da postanete ministar

Je li izbor Miloša Lučića za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice pravi pokazatelj stanja u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina, pita se BHRT.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2020. u 07:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imenovanje novog ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine otvorilo je brojna pitanja, te po tko zna koji put u prvi plan stavilo činjenicu da kompetencije kandidata nisu bitne, već pripadnost i lojalnost političkoj stranci, izvještava BHRT.

Nakon gotovo dvije godine, politička slagalica izvršne vlasti na državnom nivou je konačno završena. Iako je koalicijski dogovor ispoštovan, imenovanjem Miloša Lučića za ministra za ljudska prava i izbjeglice otvorilo je brojna pitanja.

Radno iskustvo novog ministra više je nego skromno, a dostupna je samo informacija da je radio u jednoj banci.

''U Bosni i Hercegovini youtuber može postati kantonalni ministar i zapovjednik stožera civilne zaštite. Realnost je i da ministarstvo unutarnjih poslova vodi dvadesetrogodišnjakinja kojoj je to prvo zaposlenje. A postoje i ministri koji imaju radnog iskustva, ali su im fakultetske diplome krivotvorene ili sporne'', navodi državna televizija.

Video: Kako se biraju ministri?

Pitanje je, navodi BHRT, dok se novac građana troši nedomaćinski, netransparentno i bez bilo kakve odgovornosti, koliko bi političara bilo spremno da na pozicije u svojim privatnim komapnijama angažiraju ljude koji nisu kompetentni i koji nemaju nikakve reference.

Kopirati
Drag cursor here to close