Skupština KS

Što se događa u Sarajevu, fale ruke za rušenje?

''Nezgodno im je pojaviti se na sjednici bez većine koju je Bakir Izetbegović već najavio. Nisu im dovoljni ni glasovi lažnih ljevičara i izdajnika iz DF-a jer im opet fali za većinu''
Vijesti / Politika | 17. 12. 2019. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Stranke demokratske akcije nisu se pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, prvoj nakon najava Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) o formiranju nove skupštinske većine u tom kantonu.

Mahir Dević, predsjedatelj Kluba SDA, kazao je za N1 da su i na prošloj sjednici najavili da neće doći, a da trenutno pripremaju inicijativu za smjenu predsjedatelja Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, javlja N1.

Svoj nedolazak iz Kluba SDA opravdali su u e-mailu Skupštini KS u kojem navode da "nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici zbog ranije preuzetih obveza".

O nedolasku su se oglasili iz SDP-a, točnije svoj komentar dao je i Damir Mašić, predsjednik Županijskog odbora i član Glavnog odbora SDP-a.

''Ranije preuzete obveze' zastupnika SDA odnose se na činjenicu da nisu osigurali većinu za rušenje Vlade KS i da još uvijek pokušavaju svojim 'dobro poznatim metodama' to i učiniti. Nezgodno im je pojaviti se na sjednici bez većine koju je Bakir Izetbegović već najavio. Nisu im dovoljni ni glasovi lažnih ljevičara i izdajnika iz DF-a jer im opet fali za većinu. Čak ni dobro poznata Komšićeva metoda 'po prstima i po nosu' mu ovom slučaju ne pomaže", poručio je Mašić.

Konaković je kazao da "neki nisu došli zbog točke 32", a pod navedenom točkom nalazi se izvještaj o poslovanju Županijskog javnog poduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo - šume" d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close