Sjednica

Što je radio gradonačelnik a što mostarska poduzeća?

Pred vijećnicima će biti i Izvješće o stanju nasilja u obitelji za 2021. godinu ali i odluka o davanju na korištenje kopa Vihovići Ekološkoj Udruzi „Eko Kop“.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2022. u 11:02 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako je Grad Mostar dobio Gradsko vijeće i novog gradonačelnika, tako je bilo izuzetno povećano zanimanje predstavnika međunarodne zajednice za Grad Mostar, te za susrete sa visokim zvaničnicima Grada Mostara. Na tom polju je vladala velika aktivnost, a većina gostiju je bila živo zainteresirana za funkcioniranje administracije. Svi su izražavali svoju podršku Gradu Mostaru, te ponudili svoju pomoć u okviru svojih mogućnosti'', stoji u izvješću o radu mostarskog gradonačelnika Marija Kordića za 2021. godinu koje će se naći pred mostarskim vijećnicima na sljedećoj sjednici.

Između ostalog, u izvješću se navodi da su, ''kao što je i razumljivo, protekle godine, Grad Mostar posjetili mnogi predstavnici međunarodne zajednice, kako predstavnici diplomatskog kora u zemlji, tako i brojni međunarodni zvaničnici''.

''Svi su oni na sastancima sa gradonačelnikom i predstavnicima Grada Mostara čestitali na održanim izborima, te izrazili nadu da će Mostar krenuti ka prosperitetnijoj budućnosti usprkos pandemijskim godinama'', navodi se.

Dodaje se kako je ''od strane gradonačelnika i Grada Mostara, isticana uvijek potreba u podršci promocije investicija, oživljavanja mostarskog aerodroma, turizma i tehničke suradnje''.

Podsjećamo, mostarsko je Vijeće prošle godine rad bivšeg mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića samo primilo k znanju, a rad mostarskih poduzeća prošao je kroz Vijeće unatoč silnim raspravama i izvješćima koje su, poput onog iz Kosače, sadržavali nerazumljive stavke kojima su pravdali utrošak novca. U međuvremenu, pojedini su direktori institucija i poduzeća promijenili fotelja, a građani i ne vide previše pomaka.

Za 21. redovitu sjednicu Gradskog vijeća Grada Mostara, uz rad gradonačelnika i izvješća o radu, naći će se Zaključak o izradi Prijedloga Odluke o pristupanju izradi Regulacijskog plana Centar I, strategije razvoja Grada Mostara za 2022-2027. te digitalne transformacije Grada kao i odluka o načinu vršenja otpisa zastarjelih potraživanja i dijela zateznih kamata za   korisnike usluga javnih komunalnih poduzeća Grada Mostara.

Vijećnici će glasovati i o visini osnovice i boda za obračun plaća u tijelima vlasti Grada Mostara te o prijateljstvu i suradnji između Grada Osijeka  i Grada Mostara.

Pred vijećnicima će biti i Izvješće o stanju nasilja u obitelji za 2021. godinu ali i odluka o davanju na korištenje kopa Vihovići Ekološkoj Udruzi „Eko Kop“.

Kopirati
Drag cursor here to close