Nova tura šamaranja

Što je dan bez prepucavanja SDA i SBB?

Vijesti / Politika | 27. 09. 2017. u 11:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučerašnje odlaganje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH je jasno pokazalo šta su stvarne namjere Fahrudina Radončića i SBB-a. Održavanje sjednice federalnog Parlamenta na kojoj su se trebala razmatrati važna pitanja za ekonomski razvoj BiH, rješavanje vodoopskrbe Sarajeva i Visokog, od strane zastupnika SBB-a uvjetovano je zahtjevom za promjenu Upravnog odbora Federalne televizije i sastava Nezavisnog odbora policijske strukture'', priopćila je Služba za odnose sa javnošću SDA.

Udar

''Dok se u javnosti pokušava istovremeno predstaviti kao opozicija i kritičar postojeće vlasti u kojoj i sam sudjeluje, u stvarnosti Radončić pokušava ovladati bitnim polugama vlasti u BiH. Nakon što je sa SNSD-om i HDZ-om pokušao uspostaviti kontrolu nad Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem dijeleći funkcije članovima obitelji istaknutih nositelja pravosudnih funkcija, zajedno s istim partnerima je pokušao izvršiti udar na Obavještajno-sigurnosnu agenciju što je ovih dana raskrinkano'', navodi se u priopćenju.

Kako se navodi, jučerašnje ponašanje na Zastupničkom domu FBiH "pokazuje da mu je namjera da ultimatumima i blokadama pod političku kontrolu stavi Javni servis i policijsku strukturu FBiH".

''Ništa mu ne znači to što će blokadom Parlamenta FBiH ostati neriješena pitanja vodoopskrbe, naknada za paraplegičare i borce, mirovinski Zakon i brojna druga pitanja. Podsjećamo javnost koliku opasnost sa sobom nosi nekontrolirana moć kojoj teži Radončić. U ranijem mandatu ministra sigurnosti Radončić je pokazao šta je sve spreman učiniti kada ima vlast bez kontrole. Nikada ne treba zaboraviti da je za vrijeme njegovog mandata bila moguća anarhija u kojoj se napadalo na policiju, rušile državne institucije, bez ikakve odgovornosti zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, ugrožena stabilnost institucija i sigurnost društva u cjelini. Još jedanput pozivamo Radončića i SBB da prestanu s opstrukcijama i da se ozbiljno i odgovorno odnose prema postojećoj koaliciji ili da je napuste tako što će povući sve svoje kadrove sa svih funkcija u BiH i omogućiti formiranje nove koalicije'', priopćila je SDA.

Brzi odgovor SBB-a

SBB je odmah reagirala objavivši kako novim priopćenjem SDA i neistinom da SBB blokira rad Federalnog parlamenta jer traži da se uspostave Upravni odbor Federalne televizije, Nezavisni odbor policijskih struktura i Nadzorni odbor Razvojne banke, Izetbegovićeva stranka želi da skrene pažnju sa još jedne obiteljske afere i njegovih zetova zbog kojih Sarajevo mjesecima nema vode.

''SDA dokazuje da u spomenutim institucijama ne želi da se uspostave zakonom predviđeni nadzori, što je uostalom dogovoreno i na Kolegiju Parlamenta FBiH. Što se tiče OSA-e, SBB opet ponavlja da je ta strateški važna obavještajna služba potpuno stavljena u privatnu funkciju i zloupotrebe Bakira i Sebije Izetbegović, te da se na taj način žele disciplinirati njihovi unutarstranački i drugi politički neistomišljenici. O tome koliko SBB i Fahrudin Radončić imaju utjecaja na sudstvo, uz veliku ispriku što spominjemo konkretna imena, najbolje govori podatak da su predsjednik Ustavnog suda BiH i članica tog istog Suda, gospodin Ćeman i gospođa Palavrić, prije toga bili predsjednik i potpredsjednica SDA. Da ne nabrajamo mnoge druge slučajeve kao, primjerice, kako je sin Šefika Džaferovića izabran za kantonalnog tužitelja u Sarajevu , rođak Denisa Zvizdića , koji je tada bio predsjednik KO SDA Sarajevo, za državnog tužitelja (Dubravko Čampara) itd'', navodi se u priopćenju.

SBB poziva SDA da prestane s privatiziranjem Federalne televizije i policijsko-financijskog sektora, a porodicu Izetbegović da vrati više milijardi vrijedno zlato, srebro i novac koji su oteli od građana.

''I, na kraju, da Bakir Izetbegović javno istupi iz retrogene međunarodne organizacije Muslimansko bratstvo i domaćoj javnosti priloži račun o poslovima Al-Shiddija'', navela je SBB.

S druge strane, Dnevni je avaz, uz serijal o političkim ubojstvima uz koja veže Bakira Izetbegovića nastavio sa serijom tekstova o bogaćenju Izetbegovićevih zetova.

Kopirati
Drag cursor here to close