Plan rada 2024.

Što će mostarsko Vijeće raditi 2024?

U drugom kvartalu 2024. godine pred vijećnicima će se naći razna izvješća ali i točka na kojoj se već mjesecima lome koplja - Usvajanje Statuta Grada Mostara.
Vijesti / Politika | 27. 12. 2023. u 12:15 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim programa rada i gradskog proračuna, u planu rada Gradskog vijeća Grada Mostara za 2024. godinu među prvim zadacima koje je pred sebe stavilo Vijeće su i javna skloništa, statuti osnovnih škola, javne površine, kontejneri, cijena kvadrata korisne stambene površine ali i izmjene radnog vremena.

Sve navedeno je planirano za prvi kvartal sljedeće godine u programu koji sadrži 58 točki. Neke od točki koje će sigurno dobiti zeleno svjetlo na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća ''prepisane'' su iz plana rada za 2023. godinu.

U drugom kvartalu 2024. godine pred vijećnicima će se naći razna izvješća ali i točka na kojoj se već mjesecima lome koplja - Usvajanje Statuta Grada Mostara.

U trećem kvartalu će biti i regulacijski planovi poput onog za Puritansko groblje, Južnog logora, Vikovića, Carine ali i Izvješće o realiziranju Odluke o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina bez pravosnažnog odobrenja za gradnju te Izmjene i dopune provedbenog urbanističkog Plana u obuhvatu ulica Kralja Tomislava, Dubrovačka, Hrvatske mladeži i Stjepana Radića.

Četvrti kvartal bit će rezerviran za Odluku o donošenju Programa obavljanja komunalnih djelatnosti iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje za razdoblje 1.1.2024. do 31.12.2024.godine te o utvrđivanju cijene zbrinjavanja i deponiranje komunalnog otpada na deponiji Uborak-Buđevci i visini cijene i načinu plaćanja sakupljanja i tretiranja komunalnog otpada.

Inače, na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici raspravljat će se o tome što je mostarsko gradsko Vijeće radilo 2022. godine a prema izvještaju, u kojem se izražava zadovoljstvo urađenim je i podatak da je u Programu rada Gradskog vijeća Grada Mostara za 2022. godinu od 114 aktivnosti, realizirano je 26 aktivnosti odnosno 22,80%.

U istom izvješću stoji kako neki vijećnici 2022. godine u vijećnici nisu rekli niti riječ!

Kopirati
Drag cursor here to close