Blagajna

Nema novih projekata - 21,5 milijuna KM za privremeno financiranje Mostara

Privremeno financiranje u iznosu od 21.581.678,20 KM predstavlja prosječno utrošena sredstva za prva tri kvartala prethodne godine.
Gospodarstvo / Novac | 26. 12. 2023. u 11:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Gradskim vijećem Grada Mostara na sjednici 28. prosinca naći će se odluka o privremenom financiranju Grada za što je predviđeno oko 21,5 milijuna KM.

Naime, odluku o privremenom financiranju Grada Mostara donosi Gradsko vijeće, a privremeno financiranje obavlja se najduže za prva tri mjeseca prethodne fiskalne godine.

Privremeno financiranje u iznosu od 21.581.678,20 KM predstavlja prosječno utrošena sredstva za prva tri kvartala prethodne godine.

Na plaće i naknade troškova uposlenih trebalo bi biti utrošeno 4,3 milijuna KM dok bi materijal i usluge koštale 5,2 milijuna KM. Za tekuće grantove predviđeno je 5,1 milijuna KM, a za kapitalne garantove 1,3 milijuna.

Izdaci, među kojima su oni za nabavku stalnih sredstava i otplate dugova iznose 4,8 milijuna KM dok su izdaci za kamate i ostale naknade oko 104 tisuće KM.

U odluci se navodi kako ''izmirenje obaveza za plaće, naknade i materijalne troškove proračunskih korisnika kao i izmirenje prispjelih obaveza po osnovu već ugovorenih projekata imaju prioritet'' ali i da korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih u odnosu na stanje na dan 31. prosinca prethodne godine.

''Proračunski korisnici ne mogu započeti nove ili proširene programe i aktivnosti dok se ne donese proračun'', navodi se u odluci koja predviđa da se proračun Grada donese do 31. ožujka sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close