Jasno i glasno

State Department: Nema novih sankcija za bh. političare

"U ovom trenutku nemamo što najaviti i ne razmatramo sankcije za političare u BiH", službeno je odgovoreno iz State Departmenta.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon špekulacija pojedinih medija u BiH da će u idućem periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH iz State Departmenta su za portal "Avaza" demantirali ove navode.

"U ovom trenutku nemamo što najaviti i ne razmatramo sankcije za političare u BiH", službeno je odgovoreno na upit "Avaza".

Kako su pojedini mediji pisali, na proširenom američkom popisu sankcija koji je prema njihovim navodima trebao biti objavljen uskoro, trebalo je biti više osoba iz sva tri konstitutivna naroda.

Podsjećamo, od početka godine SAD su sankcionirale člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, bivšeg predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asima Sarajlića (SDA), bivšu glavnu tužiteljicu i tužiteljicu Tužiteljstva BiH Gordanu Tadić, bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Mirsada Kukića i ATV televiziju, zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close