Zamjena

Stanivuković: Rado bih na Dodikovo mjesto

"Jasno je da Dodik ulazi u posljednju godinu svoje vladavine i da će na isti način proći i na sljedećim izborima", kaže Stanivuković.
Vijesti / Politika | 24. 08. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, rekao je za "Kurir" kako bi rado došao na Dodikovo mjesto i mijenjao stvari u cijeloj Republici Srpskoj.

On je rekao da je Dodiku poslana najsnažnija poruka nakon njegovog poraza u Banja Luci, prenosi "Srpska Info".

"Jasno je da taj čovjek ulazi u posljednju godinu svoje vladavine i da će na isti način proći i na sljedećim izborima", kaže Stanivuković.

Slom režima

On naglašava da je osobno spreman da se kao čovjek, politička osoba i kao gradonačelnik, maksimalno bori za promjene.

"Odrekao sam se svoje plaće zbog naroda", kazao je Stanivuković i dodaje da je najbolji pokazatelj kako radi to da je u Banja Luci do sada ušteđeno više od pola milijuna KM na plaćama i više od 160.000 KM na službenim telefonima i putovanjima u odnosu na prethodne godine.

"Suština su promjene u cijeloj Republici Srpskoj, slom jednog ovakvog režima i pad kriminala i korupcije građenih 20 godina", kazao je gradonačelnik Banja Luke.

Na pitanje u kakvim je odnosima s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stanivuković je još jednom ponovio – u odličnim i prijateljskim, ističući da cijeni njegove napore koje čini za srpski narod i Republiku Srpsku.

Podrška Vučića

"To pokazuju i činjenice da je iz Srbije u RS stigla podrška od 80 milijuna eura, kao i da je Banja Luka za Dan grada dobila podršku od tri milijuna eura za kapitalne projekte. To naš narod i ja kao gradonačelnik znamo da cijenimo i poštujemo", poručio je Stanivuković.

Govoreći o Zakonu kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, Stanivuković je rekao da je paradoksalno da “oni koji govore o demokraciji, pravu na mišljenje i izražavanju istovremeno nameću zakon po kome to isto ne može”.

"To je pogubno i vraća nas više od 20 godina unazad", istaknuo je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

Kopirati
Drag cursor here to close