Gradska uprava

Stanivuković o pretresima: Svatko radi svoj posao

"Jer znam da smo pošteno radili i radit ćemo. I ako tužiteljstvo i sudovi budu radili kako treba to će biti najčistiji predmet", kazao je on.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2023. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković komentirao je rad policije i tužiteljstva na predmetu koji se vodi protiv njega zbog prijave Nebojše Vukanovića i pretrese tijekom kojih je iz Gradske uprave izuzimana dokumentacija u vezi sa ATP turnirom "Srpska open".

"Ni milimetra"

"Svatko radi svoj posao. Kada kažete da je izuzeto to zvuči onako zastrašujuće. Tužiteljstvo je preko policije tražilo na uvid dokumentaciju o onom što se radi na turniru", rekao je Stanivuković ističuću da je s ljubavlju ustupio ono što je traženo.

"Jer znam da smo pošteno radili i radit ćemo. I ako tužiteljstvo i sudovi budu radili kako treba to će biti najčistiji predmet", kazao je on.

Najavljuje i da će, kada se sve završi, onima koji su podnosili prijave pokazati da je sve bilo kako treba, prenosi N1

Stanivuković je danas govorio i o presudi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je o zemljištu na lokaciji stare Autobuske stanice u centru grada odlučio u korist Autoprevoza. Prema njoj, od 13. travnja grad neće imati pravo da upravlja sa atraktivnom lokacijom.

"Grad Banja Luka neće dati ni jedan milimetar svog zemljišta. U slučaju Autoprevoza je važno reći da su svi sudovi Republike Sroske rekli da je to zemljište Grada Banja Luka, samo je Ustavni sud Bosne i Hercegovine preinačio odluke sudova iz Republike Srpske", rekao je.

Preporuka 

Grad, kaže, neće pristati na takve stvari. Podsjetio je da je grad 1979. donio odluku o dislokaciji autobuske stanice, ali je i napomenuo da do 2004. kroz akte proces nije proveden do kraja.

Autoprevoz je opružio i da su od Grada tražili 13 milijuna KM za Vidovdansku ulicu, koja je uz spornu lokaciju, što je grad odbio da da.

"Koliko je ovo sve kriminalno. Oni su, kao zalog svojih kredita, Autoprevoz je davao Vidovdansku ulicu", rekao je Stanivuković.

"Pripremili smo 28 novih i starih materijalnih dokaza koji potvrđuju ovo o čemu pričam. Za sada poruka to je naše zemljište i ne damo ga. Iako su sudovi, pogotovo onaj tamo bh sud protiv nas. Moja poruka vlasnicima Autoprevoza je da ništa ne pokušavaju 13. travnja", rekao je Stanivuković.

Kopirati
Drag cursor here to close