NSRS

Stanivuković i Trivić predali potpise građana za provjeru diploma u RS

Zatupnik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da se u RS mora vrednovati znanje.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su u Narodnu skupštinu RS-a peticiju s više od 3.000 potpisa građana, kojom traže javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru u Republici Srpskoj.

Trivić je rekla da zahtijevaju izmjene i dopune Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru kako bi se izmijenila dva člana, kojima traže da se za svakog zaposlenog pored stručne spreme dodaju i podaci iz diplome te da nadležni organ, koji vodi registar zaposlenih u javnom sektoru, provjerava vjerodostojnost podataka o diplomama u javnom sektoru.

''Ovo nije političko, već opće društveno pitanje, koje narušava prosperitet RS jer se o kupovini diploma naveliko govori, a nitko to ne pokušava riješiti'', rekla je Trivić.

Dodala je i da je ovaj problem uzrok odlazaka mladih iz RS.

''Želimo izvršiti pritisak na vlast da objavi registar zaposlenih u javnom sektoru, što je njihovo ranije obećanje'', rekla je Trivić na konferenciji za novinare.

Istaknula je i da su potpise prikupljali u proteklih sedam dana, u nekoliko gradova RS.

Zatupnik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da se u RS mora vrednovati znanje.

''Želimo sustavna rješenja, slovo na papiru, a ne da netko govori hajde da sada provjerimo diplome'', rekao je Stanivuković ističući da ovo nije populistička mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close