Nova vlast

Srpska dobila novu vladu: Pala velika obećanja

Mandatar za sastav nove vlade istaknuo je da Vlada Srpske želi povećavati standard građana.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2018. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dovoljno i 70 posto

''Nastojat ćemo uraditi što je više moguće za dobrobit Republike Srpske'', rekao je Višković u završnoj riječi o ekspozeu.

Foto: Srna / Radovan Višković

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj bit će realizirani značajni infastrukturni projekti, među kojima je i izgradnja Hidroelektrane Buk bijela. Mandatar je naglasio da će od 1. siječnja plaće prosvjetnim radnicima biti povećane za osam posto.

''Poboljšanje standarda naših radnika je prioritet. Gospodarstvo smo prije par mjeseci rasteretili, jer smo povećali neoporezivi dio plaće'', rekao je Višković te naveo kako će biti prezadovoljan ako Vlada realizira 70 posto od predviđenih mjera iz ekspozea.

''Došao sam da radim, časno i pošteno zbog građana Republike Srpske. Zahvalan sam rukovodstvu SNSD-a što su mi ukazali povjerenje i znam da nikoga neću iznevjeriti. Želim da rezultati govore o nama'', zaključio je Višković.


Za ministra financija Republike Srpske izabrana je Zora Vidović (SNSD), za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić (SNSD), za ministra ministra pravde Anton Kasipović (SNSD), a za ministra unutarnjig poslova Dragan Lukač (SNSD). Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske bit će Alen Šeranić (SNSD), ministar za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo Srđan Rajčević (SNSD), ministar za europske integracije i međunarodnu suradnju Zlatan Klokić (SNSD), a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić (SNSD).

Protiv mandatara 9 zastupnika

Za ministra energetike i rudarstva izabran je Petar Đokić (SP), za ministra uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić (DNS), a za ministra prometa i veza Neđo Trninić (DNS).

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite bit će Duško Milunović (SP), ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović (SP), a ministar gospodarstva i poduzetništva Vjekoslav Petričević (NDP).

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine za ministra prosvjete i kulture izabrana je Natalija Trivić (Ujedinjena Srpska), a za ministra trgovine i turizma Dragica Kovač (DEMOS).

Za izbor Radovana Viškovića za premijera Srpske glasovala su 54 zastupnika, protiv je bilo njih devet, dok su četiri bila suzdržana.

Za izbor ministara u Vladi Srpske glasovalo je 54 zastupnika Narodne skupštine, 13 je bilo protiv, a dva su bila suzdržana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close