Bez HDZ-a u RS-u

Osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata: Potvrđena imena u novoj Vladi RS-a

Višković potvrdio imena ministara u novoj Vladi RS-a
Vijesti / Politika | 17. 12. 2018. u 14:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novoj Vladi Republike Srpske (RS) ministrica financija bit će Zora Vidović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, dok će Srđan Rajčević voditi novoformirani resor za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo - potvrdio je mandatar Radovan Višković.

Ministar policije RS-a ostat će Dragan Lukač, Anton Kasipović na mjestu ministra pravde, Zlatan Klokić na mjestu ministra za europske integracije i međunarodnu suradnju, a Srebrenka Golić ministrice građevinarstva.

Višković je, nakon što je obrazložio ekspoze priopćio i sastav svog kabineta.

Potvrdio je da će lider SP-a Petar Đokić biti ministar industrije i rudarstva, Duško Milunović ministar rada i boračko-invalidske zaštite, a Sonja Davidović ministrica porodice, omladine i sporta.

Lejla Rešić ostaje ministrica uprave i lokalne samouprave, a Neđo Trninić ministar prometa i veza.

Nova ministrica trgovine i turizma je Dragica Kovač iz Foče. Novi resor privrede i poduzetništva vodit će Vjekoslav Petričević iz Doboja, a ministrica prosvjete i kulture je Natalija Trivić.

U novoj Vladi je osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata. Ministri dolaze iz SNSD-a, DNS-a, Demokratskog saveza-demos, Ujedinjene Srpske, solista i NDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close