SPORNI 9. JANUAR

Središnja proslava Dana RS-a iduće godine neće biti u Banja Luci nego u Istočnom Sarajevu

Središnja proslava 9. januara – Dana Republike Srpske 2023. održava iduće godine u Istočnom Sarajevu, a ne kao do sada u Banja Luci.
Vijesti / Politika | 19. 12. 2022. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnja proslava Dana Republike Srpske 2023. godine održat će u Istočnom Sarajevu, potvrdio je to Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je za RTRS otkrio kako se središnja proslava 9. januara – Dana Republike Srpske 2023. održava iduće godine u Istočnom Sarajevu, a ne kao do sada u Banja Luci, jer su, kako je rekao, u svim općinama u sastavu tog grada stvarani RS i njene prve institucije.

Svečani defile u Istočnom Sarajevu 

Svečana akademija povodom Dana RS-a bit će održana u Banja Luci, a u Istočnom Sarajevu će biti svečani defile te koncert Policijskog orkestra RS-a.

“U okviru obilježavanja Dana Republike biti održan i koncert Policijskog orkestra, te položeni vijenci na Vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu“, rekao je Ćosić.

Secesija mimo volje srpsko naroda 

RTRS podsjeća da je RS osnovana 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH, te da su je osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su ih Hrvati i

Bošnjaci preglasali i krenuli u secesiju mimo volje srpskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close