Sadaka država

Sramimo li se mi njih, kada se oni ne srame nas?

Slovenski predsjednik Borut Pahor pri posjeti BiH početkom ožujka najavio je donaciju od 4800 doza cjepiva protiv koronavirusa čiji je proizvođač AstraZeneca.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2021. u 13:51 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željno iščekivana cjepiva koja je BiH naručila preko Globalnog saveza za cjepiva konačno bi trebala stići u BiH. Iako su još u rujnu prošle godine hvalisavo najavljivali da će BiH među prvima u svijetu dobiti cjepiva protiv koronavirusa, BiH je tek sada, doniranim cjepivima iz Srbije procijepila minimalan broj zdravstvenih djelatnika.

Da nije bilo te donacije, BiH ne bi imala cijepljenih stanovnika u državi. Brojni visoki dužnosnici otišli su licemjerno u susjednu Srbiju i Hrvatsko po svoju dozu cjepiva, dok su građane ostavili u nemilosti vlastitih nesposobnih politika i odluka.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u utorak (2.3.) članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine 5.000 doza cjepiva protiv koronavirusa koje Srbija donira za potrebe Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su Vučiću na donaciji, jer su kako su tada rekli to prva cjepiva koje dolaze u FBiH.

Odmah se javilo i Ministarstvo civilnih poslova, koje je kažu koordiniralo aktivnosti u vezi s realizacijom donacije cjepiva u BiH, podsjećajući da je Vijeće ministara na njihovu inicijativu održalo sjednicu na kojoj je prihvatilo donaciju cjepiva Covidshield.

Slovenski predsjednik Borut Pahor pri posjeti BiH početkom ožujka najavio je donaciju od 4800 doza cjepiva protiv koronavirusa čiji je proizvođač AstraZeneca.

Iz Ministarstva civilnih poslova za medije su jučer rekli kako se nitko do sada nije službeno obratio u vezi s donacijom iz Slovenije.

Nakon toga, članovi predsjedništva BiH otišli u posjetu Turskoj, gdje su dobili obećanje još jedne donacije od 30.000 doza cjepiva protiv koronavirusa.

''Poslat ćemo Bosni i Hercegovini 30 tisuća doza cjepiva protiv COVID-19'', kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH koji su boravili u službenoj posjeti Ankari.

Iz Ministarstva civilnih poslova za medije su rekli kako bi iz Turske trebali dobiti cjepiva kineskog proizvođača, te očekuju da će dokumentacija biti gotova u najkraćem mogućem roku kako bi cjepiva stigla.

I konačno, nakon kašnjenja od pola godine, 24. ožujka, trebala bi stići prva cjepiva naručena kroz COVAX program. Radi se o 23.400 doza BioNTech/Pfizer cjepiva.

"Imajući u vidu obvezu čuvanja cjepiva u hladnom lancu, količine koje će biti dostavljene u srijedu bit će odmah distribuirane krajnjim korisnicima, nadležnim zdravstvenim vlastima entiteta i Brko distrikta. Od njih će Agencija za lijekove i medicinska sredstva uzeti određene količine kako bi izvršila kontrolu kvaliteta i dala dozvolu za upotrebu. Očekujemo da će taj posao biti završen u najkraćem mogućem roku", kazali su ranije za medije iz Ministarstva civilnih poslova.

Osim reakcija na društvenim mrežama, naši građani se nisu, a čini se da se i neće konkretno usprotiviti vladajućoj strukturi, koja nas godinama loše vodi, laže i ismijava.

Sramimo li se mi njih, kada se oni ne srame nas?

Kopirati
Drag cursor here to close