Nema konsenzusa

Špago: Dnevni red je problem - ovo je zakonska korupcija!

Špago je naveo da se to sve radi pod plaštom reforme javne uprave što je obaveza na putu ka članstvu u EU.
Vijesti / Politika | 30. 01. 2024. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine Šerif Špago izjavio je da je dnevni red današnje sjednice problematičan jer ne sadrži prijedlog proračuna ni zakone u vezi otvaranja pregovora sa Europskom unijom.

Dodao je da predloženi zakoni na dnevnom redu za njega predstavljaju "zakonsku korupciju" jer se nekima očigledno pogoduje da mogu nastaviti mandate ili omogućava umirovljenicima da budu savjetnici izabranih dužnosnika.

Špago je naveo da se to sve radi pod plaštom reforme javne uprave što je obaveza na putu ka članstvu u EU.

Smatra da je stvarni cilj takvih izmjena zakona određenim savjetnicima ili pomoćnicima, koji vjerojatno ove godine ispunjavaju uvjete za mirovinu, omogućiti da ostanu u radnom odnosu.

U vezi Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH kojim se za 90 dana se pomjera rok za uspostavu i operativnost Odjela za provedbu postupka ро izvještajima, Špago je izrazio bojazan da će Dom za mjesec i pol opet morati raspravljati o produženju roka.

Podsjetio je da zbog hitne procedure nije bilo moguće amandmanski djelovati na to, ali da parlamentarna većina vjerovatno većim brojem izmjena istog zakona želi stvoriti privid da su izmijenili više zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close