Izjave u Saboru

Softić: Nino Raspudić se suočava s manjkom ideja

Softić kaže pokolj u Ahmićima nije bio 'katolički terorizam' već ratni zločin čiji izvršitelji imaju svoje ime i prezime i koje su Raspudićevi istomišljenici svečano dočekivali nakon izdržavanja zatvorskih kazni.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2021. u 15:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zastupnik u Saboru susjedne Hrvatske Nino Raspudić očigledno se suočava sa manjkom ideja i konstruktivnih prijedloga kojima bi dao smisao svom političkom angažmanu, pa poseže za optužbama na račun Bošnjaka kako bi stekao naklonost bujajuće hrvatske radikalne desnice'', istaknuo je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić.

Kako naglašava ''iznošenjem neutemeljenih optužbi Raspudić ne da ne dokazuje postojanje navodnog islamističkog terorizma' kao najveće sigurnosne prijetnje u Bosni i Hercegovini i regiji, već samo potvrđuje svoju islamofobiju i šovinističke svjetonazore''.

''Takve optužbe nas ne iznenađuju, s obzirom da su postale dio tradicionalnog narativa struktura koje u nedostatku razumnih argumenata kojima bi opravdali svoje političke metode i ciljeve Bošnjacima i bošnjačkoj politici neargumentirano fakturiraju povezanost sa radikalizmom i terorizmom. Usprkos činjenici da su Bošnjaci bili najveće žrtve nasilja zasnovanog na etničkim i vjerskim netrpeljivostima, što je utvrđeno i ovjekovječeno presudama međunarodnih sudova, bošnjački politički predstavnici nikada nisu tim zločinima davali religijske prefikse. Tako, primjera radi, pokolj u Ahmićima nije bio 'katolički terorizam' već ratni zločin čiji izvršitelji imaju svoje ime i prezime i koje su Raspudićevi istomišljenici svečano dočekivali nakon izdržavanja zatvorskih kazni. Takav odnos ukazuje na civilizacijsku razliku između bošnjačke politike i one politike koju Raspudić propagira i čiji eksponent nastoji postati'', naveo je Softić.

''Preporučujem Raspudiću, ukoliko ima ambicije da postane kredibilan političar i da se njegovi stavovi uvažavaju i van okvira radikalnih desničarskih krugova, da se prije iznošenja sličnih optužbi upozna sa izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija koji govore o rezultatima institucija države Bosne i Hercegovine u borbi protiv ekstremizma i terorizma, pa i onog koji on naziva 'islamističkim''', ističe Softić.

Kopirati
Drag cursor here to close