Gradski odbor SNSD-a Mostar

SNSD: Velikom Srbinu Vukanoviću nećemo dozvoliti da zloupotrebljava Mostar

''Vukanović je osmislio novu jedanaestominutnu predstavu u kojoj je iskoristio bolne povijesne činjenice te uz njih upakirao niz uvreda, neistina, te huškanja srpske zajednice na srpskog vijećnika''.
Vijesti / Politika | 30. 06. 2022. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SNSD-a Mostar najoštrije osuđuje iznošenje neistina i niza uvreda od strane poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i blogera Nebojše Vukanovića na račun potpredsjednika Gradskog vijeća Mostara i predsjednika mostarskog SNSD-a Velibora Milivojevća i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te ''pokušaja unošenja razdora među Srbe u Mostaru, a povodom inicijative za izmjenu naziva ulica u Mostaru koja nose imena ustaških zločinaca''.

''Zaslijepljen mržnjom protiv SNSD-a, na osnovu poluinformacija, Vukanović je osmislio novu jedanaestominutnu predstavu u kojoj je iskoristio bolne povijesne činjenice te uz njih upakirao niz uvreda, neistina, te huškanja srpske zajednice na srpskog vijećnika, a sve zarad prljave kampanje koja je već počela'', kazali su u priopćenju iz SNSD-a.

Kako tvrde, iako je javnost odavno svjesna da Vukanovićeve tvrdnje nisu vjerodostojne, zbog dijela javnosti koju je svjesno obmanuo, želimo još jednom podsjetiti da su u njegovim tekstovima i video objavama iznesene neistine vezane za Mostar, te djelovanje potpredsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibora Milivojevića''.

''Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara podržana je odluka o formiranju Komisije za promjenu naziva ulica koje nose imena ustaških zločinaca. Petočlana privremena komisija ima obavezu da u roku od mjesec dana predloži nove nazive''.

Kako pišu, ''Veliki'' Srbin i ''moralna vertikala'' Nebojša Vukanović prozvao je Milivojevića da je izdajnik, jer na navedenoj sjednici koja je održana na Vidovdan nije podržao inicijativu vijećnika SDP-a koji su ishitreno tražili da se u dnevni red uvrsti tačka preimenovanja spornih ulica predlažući da se bivša Ulica Alekse Šantića, a sada Ulica Mile Budaka nazove Ulica Svetozara Ćorovića i.t.d.

''Željni politikanstva bili su spremni prokockati priliku da se nazivi ulica, konačno nakon više od 20 godina promjene, s obzirom da za svoj prijedlog nisu imali dvotrećinsku podršku. Da se o tome glasalo, nazivi ulica sigurno ne bi bili promijenjeni, a nakon toga šest mjeseci se ne bi moglo više o tome raspravljati'', ističu u priopćenju, te dodaju kako su ''oni na to bili spremni, da bi nakon neuspjeha za svoju lošu politiku optužili druge''.

''A Vukanović ide korak dalje, pa Milivojevića optužuje da je ''izdao na Vidovdan'', jer nije podržao kampanju i politikanstvo SDP-a''.

Napominju da je posljednja inicijativa za izmjene naziva ulica u Mostaru pokrenuta nakon prijedloga više stranih dužnosnika.

''Na isti problem konstantno je ukazivao i SNSD, a potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević jasno je iznio stav da se zalaže da se što prije izmjene sporni nazivi ulica, te da se veliki pjesnik Aleksa Šantić ponovno vrati u svoju ulicu''.

''SNSD problemima srpske zajednice i problemima u Gradu Mostaru pristupa ozbiljno i temeljito, ne nasjedajući na sitna politikanstva. Vratit ćemo Mostaru i Šantića i Ćorovića, a i Srbima mjesto koje im pripada'', naglašavaju iz SNSD-a.

''''Velikom Srbinu i moralisti'' iz Trebinja poručujemo da neće uspjeti da razbije jedinstvo srpske zajednice, niti da Mostar zloupotrebljava za svoju posrnulu političku karijeru i kampanju'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close