''Velika pobjeda''

SNSD na Twitteru - Dodik osvojio 31.000 glasova više od Trivić

Najnoviji rezultati s Twittera SNSD-a
Vijesti / Politika | 03. 10. 2022. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz SNSD-a jutros su objavili da novi podaci potvrđuju pobjedu njihovih kandidata, Milorada Dodika za predsjednika RS-a i Željke Cvijanović za člana Predsjedništva BiH.

"Najnoviji rezultati potvrđuju našu veliku pobjedu. Predsjednik RS-a Milorad Dodik osvojio je 31.000 glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata. Član Predsjedništva Željka Cvijanović osvojila je 95.000 glasova više u odnosu na drugoplasiranog kandidata", objavili su jutros na Twitter nalogu SNSD-a.

Nebojša Vukanović je u tri ujutro objavio da je Jelena Trivić pobijedila za predsjednicu bh. entiteta RS, iako je njen protukandidat Milorad Dodik proglasio pobjedu.

''Čestitamo Jeleni Trivić pobjedu na izborima i izbor za novog predsjednika RS, nadamo se da će Centralna izborna komisija BiH sutra potvrditi rezultate i pobjedu i da se krene u pripreme za formiranje nove prelazne Vlade RS, koja treba da oslobodi zarobljene institucije, te ponovo uspostavi vladavinu zakona, pravnu državu i poredak'', napisao je Vukanović.

 

Podsjetimo, SNSD je objavio kako pobjeda Željke Cvijanović nije sporna, ali kada je riječ o utrci za predsjednika RS-a, tu su i SNSD i PDP proglasili pobjedu.

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a, kometirajući proglašenje pobjede Trivić rekao je da su ona i Borenović izgubili svaki kredibilitet. 

Kopirati
Drag cursor here to close