Nada umire zadnja...

SNSD Mostar: Mogu li zastupnici biti hrabriji od Inzka

Stranka navodi kako bi još jedno odlaganje izbora u Mostaru pokazalo nemoć međunarodne zajednice a posebno Ureda Visokog predstavnika u BiH…
Vijesti / Politika | 18. 05. 2020. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD Mostar objavilo je priopćenje u kojem izražava žaljenje što i u trećem ciklusu lokalnih izbora neće biti raspisani izbori za Gradsko vijeće Grada Mostara.

''Neodržavanje izbora u Mostaru najviše šteti srpskom narodu jer u izbornom vakuumu kakav je trenutno na političkoj sceni  Mostara, srpski narod nema nikakvog utjecaja na procese u Gradu Mostaru, počevši od kreiranja pa do izvršenja proračuna grada, kadrovskih rješenja te infrastrukturnih projekata'', navodi se u priopćenju mostarskog SNSD-a.

Stranka navodi kako bi još jedno odlaganje izbora u Mostaru pokazalo nemoć međunarodne zajednice a posebno Ureda Visokog predstavnika u BiH koji djelovanjem u slučaju Grada Mostara dokazuje apsurdnost svog postojanja.

''2004. godine, u vrijeme uređenih odnosa u Mostaru nametnuta je Odluka o administrativnom ujedinjenju, a sada, kada su ti odnosi poremećeni već dugi niz godina, daju se preporuke i mlaki pozivi da se izbori moraju održati. Valjda je i zadnjem laiku jasno da su potezi trebali biti obrnuti. Nadamo se da će zastupnici Parlamenta BiH biti hrabriji od Visokog predstavnika i usvojiti potrebne dopune Izbornog zakona BiH koje će omogućiti SIP-u BiH da raspiše i provede izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara'', navodi se.

U priopćenju se dodaje i kako su predstavnici GO SNSD Mostar aktivno sudjelovali u pokušaju iznalaženja rješenja koje bi dovelo do stvaranja uvjeta da se održe izbori u Mostaru, a koji je rezultirao predlaganjem dva modela izbora vijećnika sa gradskih područja i rješenjem za birače iz središnje zone, ali proces nije proveden do kraja.

 

 
Kopirati
Drag cursor here to close