USK

Snimke: Istražuje se kupovina opozicije

Vijesti / Politika | 15. 02. 2022. u 14:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona (USK) formiralo je predmet po službenoj dužnosti u vezi s audio-snimkama iz medijskog prostora, koji se odnose na članove Skupštine USK.

U odnosu na snimku koja se pojavila u medijskom prostoru i vezuje za predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Halkića, u kojem, navodno, iskazuje spremnost davanja dara opozicijskim zastupnicima kako bi se deblokirao rad Skupštine USK, Tužiteljstvo USK je danas po službenoj dužnosti formiralo predmet, objavljeno je na Portalu pravosuđa BiH.

U sklopu ovog predmeta, bit će izvršene provjere iz spomenutog javno objavljenog snimka s obzirom na to da iz istog proizlazi osnova sumnje da se radi o nekom od krivičnih djela iz glave 31 Krivičnog zakona FBiH, koja propisuje krivična djela - podmićivanja i krivična djela protiv službene i druge odgovorne funkcije. 

Predmet je formiran radi pravovremenog djelovanja, odnosno prikupljanja dokaza i vršenja provjera da li je počinjeno krivično djelo, a tužitelj Tužiteljstva USK, koji je zadužio predmet, poduzet će potrebne mjere i radnje s ciljem provjere da li je počinjeno krivično djelo, odnosno događaju li se u ovom stiču obilježja krivičnog djela. 

Kopirati
Drag cursor here to close