Skupština HNŽ

Nekoliko izmjena u financijskim planovima zavoda HNŽ-a

Kako je rekao uoči sjednice predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Džafer Alić, radi se o nekoliko izmjena u tim planovima kako su predvidjeli i rukovoditelji organa tih zavoda...
Vijesti / Politika | 22. 12. 2023. u 12:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na izvanrednoj sjednici u petak raspravlja o izmjenama financijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, Službe za zapošljavanje te Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2023. godinu.

Kako je rekao uoči sjednice predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Džafer Alić, radi se o nekoliko izmjena u tim planovima kako su predvidjeli i rukovoditelji organa tih zavoda i kako je to usvojila Vlada na svojoj sjednici.  

- Što se tiče izmjena financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, gdje imamo povećanje prihoda za 23 milijuna, već smo na neki način usuglasili da veći dio tih sredstava ide za pomoć zdravstvenim ustanovama kao dotacija koja je proistekla iz potrebe, a posložila se s povećanim prihodima u Zavodu  - kazao je Alić.

Kada se pak govori o izmjenama financijskoga plana Službe za zapošljavanje, po Alićevim riječima, tu je također došlo do povećanja prihoda od oko milijun i 700 tisuća, a što je već usuglašeno unutar preraspodjele sredstava na rashode koji su uglavnom predviđeni za naknade i plaće uposlenika u odnosu na njihovu sistematizaciju.

Alić se nada da će u ovom ritmu Skupština krenuti u realne planove za stabilizaciju zdravstvenih ustanova ali i drugih zavoda u županiji.  

- Naša su očekivanja da ćemo uspješno završiti i ovu sjednicu te već idućega tjedna na redovitoj sjednici Skupštine razmatrati Nacrt proračuna županije za 2024. godinu i Nacrt zakona o izvršenju proračuna za tu godinu – ocijenio je zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović.

Kako je kazao, želje su zastupnika Skupštine već drugoga tjedna 2024. godine usvojiti i proračun za 2024. godinu i financijske planove svih zavoda, službi i fondova.

Kopirati
Drag cursor here to close