Kreditno zaduženje

Skupština HNŽ: Proračun rebalansiran zbog kupovine hotela ''Ero''

Rebalans se odnosi na kreditno zaduženje i kupovinu hotela ''Ero'' i smještaj županijskih, odnosno vladinih institucija
Vijesti / Politika | 29. 10. 2018. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru rebalans proračuna HNŽ-a za 2018. godinu u iznosu od 232 milijuna maraka te dala suglasnost na izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2018. godinu. 

 ''Rebalans se odnosi na kreditno zaduženje i kupovinu hotela 'Ero' i smještaj županijskih, odnosno vladinih institucija, dok je Financijski plan Zavoda vezan za potpisane kolektivne ugovore sa zdravstvenim djelatnicima i osiguranje određenog dijela sredstava prema bolnicama kako bi se ti ugovori mogli ispoštovati do konca godine'', izjavio je novinarima predsjednik županijske skupštine Šerif Špago. 

Foto: Bljesak.info / Sjednica Skupštine HNŽ

Njegov zamjenik Tomislav Martinović kaže kako se preuzima dio obveza vezanih za kreditiranje određenih zdravstvenih ustanova u iznosu od 842 tisuće maraka koje će se realizirati do kraja godine. 

''Riječ je o onom dijelu dogovora da će HNŽ u svoj proračun preuzeti na godišnjoj razini 3 milijuna maraka vezanih za kredite tih zdravstvenih ustanova koje je do sada plaćao ZZO HNŽ-a. Ta se sredstva oslobađaju i koristit će se za potrebe financiranja kolektivnog ugovora koji je postignut s liječnicima'', kazao je Martinović te dodao kako će se i povećanje od 500 tisuća maraka na razini ZZO-a do kraja godine, također koristiti za potrebe realiziranja tog kolektivnog ugovora. 

''Ovim dajemo do znanja svim sudionicima pregovora oko kolektivnog ugovora da smo ozbiljno shvatili svoje obveze i da ćemo te obveze, što se tiče ove proračunske godine, u potpunosti završiti'', zaključio je Martinović. 

Kopirati
Drag cursor here to close