Nitko ne traži diplomu

Podrška Osmici na Musali: ''Stop političkom tužiteljstvu''

Prosvjedi su, kako su istaknuli organizatori, održani kako bi poslali poruku Osmanu Mehmdagiću da su uz njega i da ima njihovu podršku.
Vijesti / Politika | 15. 07. 2021. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mostarskom trgu Musala održan je skup podrške za uhićenog ravnatelja OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu. Prosvjednici su se na trgu okupili u 9.30 sati, u isto vrijeme kada i prosvjednici u Sarajevu.

Prosvjed u ova dva grada organizirala je neformalna grupa građana.

Prosvjedi su, kako su istaknuli organizatori, održani kako bi poslali poruku Osmanu Mehmdagiću da su uz njega i da ima njihovu podršku.

''OSA je stub države! Stop političkom tužiteljstvu'', stajalo je na jednom od transparenata u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Podrška Osmici na mostarskoj Musali

Arif Fazlić, predsjednik Saveza RVI HNK, rekao je da je tu da da podršku kolegi, suborcu, ratnom vojnom invalidu Osmanu Mehmedagiću.

''Tražimo pravedno suđenje i pravedan odnos Suda BiH, ali ovo što smo vidjeli da se čovjek privodi svako 20 dana dtvara nam sumnje, i mi ne vjerujemo u neke stvari, i sama činjenica da smo imali ovih dana Srebrenicu, imali smo u Mostaru Uborak, i nitko nije odgovarao po tom pitanu. Uborak je prva masovna grobnica i nitko nije pokrenuo proces. Mi tražimo do Suda da rješava stvari koji su prioritet, a to su ratni zločini. Mi imamo ratne zločince koji slobodno hodaju, imamo toliko masovnih grobnica, svaki dan vidimo da se negdje vade bošnjačke kosti. Ne možemo da vjerujemo za dva mjeseca da se čovjek pet puta privodi'', rekao je Fazlić.

Muhamed Taslidža, predsjednik regionalnog saveza Patriotske lige, rekao je kako je ovo udar na državu BiH.

''Udar na BiH traje od 1990. godine pa do danas. Od 1992. kako je BiH priznata, imamo problem da ljudi koji se nalaze u strukturama vlasti negiraju BiH, pa nam i hapse ljude koji su privrženi državi BiH i rade zamjenu teza. Mi gledamo kako da državu zaštitimo, branili smo je i štitili životima, a sada međunarodna zajednica prešutono odobrava rušiteljima BiH da negiraju državu od koje primaju plaću. Osmica je institucija za zaštitu države BiH, njega zatvaraju a veličaju ratne zločince. Mi smo se odrekli u Daytonu zastave Republike BiH s ljiljanima, bili smo je se primorani odreći, a druge dvije strane drže svoju zastavu, a ne poštuju državnu zastavu BiH. Zatvoren je čestit čovjek koji brani državu, a ovi koje je ruše hodaju slboodno. Tužiteljstvo je dokaz da BiH ima u svojoj jezgri rušitelje države koji ruše sustav koji im ne odgovara, sve negiraju'', rekao je Taslidža.

''Iole politički pismen čovjek vidi o čemu je ovdje riječ. Ovdje se želi uništiti OSA BiH i to je jasno kao dan'', rekao je Mithad Brkan, ispred neformalne grupe građana.

''Okupili smo se da branimo prvog čovjeka bošnjačkih instituacija i OSA-e BiH, jer mi Bošnjaci ne možemo dozvoliti da nitko privatizira tu agenciju jer smo mi Bošnjaci preživjeli genocid u prošlom ratu. Bošnjake se ovime želi poniziti jer se u zadnje vrijeme potencira to da se Bošnjaci provlače kroz Tužiteljstvo, a uhićenje gospodina Mehmedagića je ciljano'', rekao je.

Podsjetimo da su jučer pripadnici MUP-a KS uhitili Osmana Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Policija još jednom provjerava navode o tome da je Mehmedagić krivotvorio diplomu kojom je i konkurirao za poziciju direktora OSA-e BiH, međutim sumnjiv im je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Foto: Bljesak.info / Podrška Osmici na mostarskoj Musali

Mehmedagić se do predavanja u Tužiteljstvo KS nalazi u prostorijama MUP-a na ispitivanju, a policija je jučer pretresla i njegovu kuću.

Zbog njegovog uhićenja negodovali su brojni političari iz SDA, a i Koordinacija boračkih saveza FBiH je reagirala kazavši kako su "duboko uznemireni zbog uhićenja Mehmedagića" naglasivši da je nepravedno to što Tužiteljstvo ne provodi iste procese i na političarima iz RS-a ili stranke HDZ.

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić jutros u 8:00 sati predan je u nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine nakon što je ispitan u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je za N1 potvrdio glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, Mehmedagić je predan u daljnju nadležnost postupajućem tužitelju.

Kopirati
Drag cursor here to close