'Allaha mi'

Skaka: Bakir bio za Bogićevića, ne sekiram se oko kaznenih prijava

''Drama je krenula s prijedlogom Naše stranke, da dogradonačelnica bude Ivana Marić'' - rekao je Skaka.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Abdulah Skaka (SDA), gostovao je sinoć kod Senada Hadžifejzovića na Face TV.

''Allaha mi, je Bakir Izetbegović rekao da se podrži Bogić Bogićević za gradonačečnika Sarajeva'' - rekao je Skaka na inzistiranje Hadžifejzovića da podigne ruku i da se zakune, piše Avaz.

Video: Abdulah Skaka: Allaha mi, svjedok Bog, za Bogića Bakir bio!

Kaže da je on kriv jer nije više inzistirao kod ljudi iz Naroda i pravde i Naše stranke da se napravi koncenzus za izbor Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. U dijelu kada govori da je s Kojovićem razmijenio nekoliko poruka, na pitanje Hadžifejzovića, može li pokazati poruke, Skaka je rekao: ''Nisam ja Konaković da pokazujem poruke. On jedini pokazuje poruke.''

Drama je krenula s Ivanom Marić

Potom je Hadžifejzović Skaku upitao za njegov odnos s predsjednikom NiP-a.

''Kakav on, pola čovjek pola kaznena prijava. Nikada nismo bili dobri. Od njega znam svaki posao puno bolje raditi, on je loš košarkaš. Čak sam i to bolje od njega radio. On nijedan proces nije doveo do kraja, pratite. Samo glasna priča, ništa. Kažem vam, pola Konaković, pola kaznena prijava. On je 16 - 17 godina bio na svim dužnostima i sada iz udobne hladovine zastupnika u Skupštini sve ovo posmatra'' - rekao je Skaka.

Komentirajući groznu situaciju i javašluk sa izborom gradonačelnika te odustajanje Bogića Bogićevića, Skaka je rekao da je to užas.

''Drama je krenula s prijedlogom Naše stranke, da dogradonačelnica bude Ivana Marić'' - rekao je Skaka.

Imam 19 kaznenih prijava

Upitan da prokomentira pismo dr. Dragana Stevanovića (SDP) koji je rekao da će SDA politika napraviti geto za Bošnjake, Skaka je rekao: - Je li podnio ostavku? Rekao je ako ne bude izabran Bogićević, da će podnijeti ostavku.

Na pitanje o kaznenim prijavama protiv njega o financijskim malverzacijama u mandatu gradonačelnika, Skaka je rekao da se ne sekira oko toga.

''Imam 19 kaznenih prijava'' - rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close